Yılmaz Bahadır Amaç adı verilen anaokul açıldı

LGS sonuçları açıklanmadan 12 gün önce havuzda yüzerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden  Dörtyollu 15 yaşındaki Yılmaz Bahadır Amaç’ın adını yaşatacak olan Yılmaz Bahadır Amaç Anaokulu törenle açıldı.

 Yılmaz Bahadır Amaç anısını yaşatmak için yaptırılan okulun açılış törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Kilis Valisi Recep Soytürk, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Kaymakamı Murat Bulacak,  Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Yılmaz Bahadır Amaç’ın ailesi, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Numune Evler Mahallesi’nde, 621 bin lirası Yılmaz Bahadır Amaç Kültür ve Eğitim Derneği’nin destekleriyle, 1 milyon 929 bin liraya ihale edilen, Yılmaz Bahadır Amaç’ın ailesinin de katkısıyla tamamlanan okulun açılışında yaptığı konuşmada, ailenin acısını paylaştıklarını söyledi.

Yılmaz Bahadır Amaç’ın adının verildiği okuldan devlete faydalı bireyler yetişeceğini ifade eden Vali Doğan, “Çok duygusal bir ortamda açılış yapıyor olmak elbette ki beni de etkiledi. Bu hadiseyi duyduğum da, biraz önce okul bahçesinden içeri girdiğimde de anne ve babanın ne kadar sevildiğini fark ettim. Haziruna baktığımda insanların gözlerinden ailenin ne kadar kutsal olduğunu, ne kadar sevildiğini, değer verildiğini de anladım. Ben anne ve babaya öncelikle başsağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin. Evladımız herkesi etkilemiş. Evladımızın güzelliğini, başarısını, gözlerinin içindeki o parıltıyı gören insanın etkilenmemesi mümkün değil. Allah gani gani rahmet etsin. Ecel. Takdir-i İlahi. İnsanlar doğuyor, büyüyor ve bir müddet sonra da ölüyor. Bir imtihan süreci. Ben inanıyorum ki bu değerli kardeşim bu dünyadaki imtihanı başarıyla geçmiş. İnşallah ahiretteki imtihanında da başarılı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Baba Yılmaz Amaç da oğullarını elim bir kaza sonucu kaybettiklerini hatırlatarak, oğlunun anısını yaşatacak olan okula destek olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 2 bin metrekare alan üzerine altı derslik olarak inşa edilen “Yılmaz Bahadır Amaç Anaokulu”nun açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Bir cevap yazın