Faciaya ramak kala…

Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon İletişim Merkezi (AKOM) ekipleri tarafından koordinasyonun artırılması ve reaksiyon sürelerinin ölçülmesi amacıyla Reyhanlı’da bir benzin istasyonunda yangın tatbikat gerçekleştirildi.

Habersiz olarak 112’ye yapılan çağrı ile başlayan tatbikata; HBB İtfaiye Daire Başkanlığı, HBB Zabıta Daire Başkanlığı HBB Çevre Koruma Daire Başkanlığı HBB Park Bahçe Daire Başkanlığı ve HBB Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler ile HATSU Genel Müdürlüğü ve 112 sağlık çalışanları katıldı.

Cansız manken ve yaralı rolünde bir personel kullanılarak yapılan tatbikata katılan Reyhanlı, Kırıkhan, Kumlu ve Antakya ekipleri tatbikat gereği 112’ye düşen bir yardım çağrısının ardından olay yerine çok kısa bir sürede ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

AKOM Ekipleri, vermiş olduğu eğitim ile her türlü doğal afete zamanında ve doğru bir şekilde müdahale etmek, can ve mal kaybını asgari düzeyde tutmak, afet ve yangınlar konusunda da bilinç aşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Tesadüfen olay yerinde bulunan CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir de tatbikatı yakından takip ederek incelemelerde bulundu ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir cevap yazın