Milletvekili Kaşıkçı, bulunduğu yere zenginlik ‘Katar’!

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte Katar’daki Yüksek Stratejik Komitesi’nin 5. toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kabinedeki bakanların da eşlik ettiği heyet Katar’ın başkenti Doha’da resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Katar’da Yüksek Stratejik Komitesi’nin 5. Toplantısı’na katılmanın yanısıra Katar TSK Kara Unsur Komutanlığı’nı ziyaret eden Milletvekili Kaşıkçı, Katar’daki Türk Askeri Birliği ile buluşmasında “Sınırlarımızdan çok uzakta kahraman Mehmetçiğimizin varlığını bilmek gurur verici. Dün olduğumuz yerlerde bugün de varız. İlelebet olmaya da yeminliyiz” derken, Mehmetçiğe Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de selamlarını iletti.

Askeri Birlik ile selfi de çekilen Milletvekili Kaşıkçı, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin yanısıra bölgesel gelişmeler ve Suriye’deki son durumun masaya yatırıldığı Katar ziyaretinde ekonomik işbirliği, karşılıklı yatırımlar ve enerji konusunda da kapsamlı görüşmeler yapıldığını belirtti.

 7 anlaşma imzalandı

Katar Yüksek Stratejik Komite 5. Toplantısı Ortak Bildirisi kapsamında iki ülkenin heyeti 7 farklı anlaşmaya imza attı. Bu anlaşmalar şu şekilde duyuruldu:

Türk Lirası-Katar Riyali İkili Para Swap Düzenlemesine ilişkin Değişiklik Anlaşması

Yüksek Stratejik Komite 5’inci Toplantısı Ortak Bildirisi

Şehircilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı

Ticareti Kolaylaştırmak ve Tüketicinin Korunmasını Sağlamak Üzere Laboratuvar Kurulum Projesi İşbirliği Konusunda Ortak Niyet Beyanı

Sınai ve Teknolojik İşbirliği Anlaşması

Standardizasyon ve Uygunluk Değerlendirme Alanında İşbirliği için Mutabakat Zaptı

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi ile Katar Finans Merkezi İdaresi Arasında Mutabakat Zaptı

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile Katar Yatırımı Destek Ajansı Arasında Mutabakat Zaptı

Bir cevap yazın