2 teröristi polis ikna etti

Biri 2014, diğeri 2015 yılında katıldıkları YPG/PKK’nın elinden, ailelerinin devreye girmesi ve emniyet güçlerinin ikna çabaları sonucu Suriye’de kurtarılan iki terörist,  yıllar sonra aileleriyle Hatay’da buluştu.

Van ve Diyarbakır’daki ailelerine telefon ederek çok pişman olduklarını ve örgütten kaçmak için fırsat kolladıklarını, ama korktuklarını ifade eden iki teröristin yakınları, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi ekipleri ile irtibata girerek, ailelerin de desteğiyle M.S.Ç. (19) ve V.İ. (20) teslim olmaları için ikna etti.

Yapılan çalışma sonucu, emniyet güçlerinin yönlendirmeleriyle örgütün elinden kaçmayı başaran teröristler, Tel Rıfat üzerinden Afrin’e gelerek güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra Hatay’a getirilerek, burada aileleleriyle buluştu.

Yaklaşık 4 yıldır ailesinden uzak kalan M.Ş.Ç. ile 5 yıldır örgütün elinde bulunan V.İ’nin aileleri, kavuşma anında terör örgütünün kandırdığı çocuklarına sarılıp gözyaşı döktü.

Yıllar sonra evlatlarına kavuşan aileler, teröre tepki gösterirken, çok mutlu olduğunu belirterek, tüm emniyet güçlerine teşekkür etti.

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen teröristler M.Ş.Ç. ile V.İ, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.

Bir cevap yazın