Arsuz, turizmde altın çağa hazırlanıyor!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, ilçenin turizm geleceğini masaya yatırdı. Davet ettiği Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve Hatay Müze Müdürü Nalan Yastı ile konunun muhatabı bir çok kesimden davetliyi buluşturan Kaymakam Sarı, kısa ve uzun vadede Arsuz turizminin geleceği için yapılması gerekenler üzerine katılımcılarla bilgi alışverişinde bulundu.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Turizm Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, kurum amirleri, iş adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, otel yönetici ve sahipleri, doğa ve su sporları temsilcileri, Milli Emlak Müdürlüğü temsilcileri, Deniz Ticaret Odası temsilcileri, yamaç paraşütü temsilcileri ve konunun paydaşı bir çok katılımcının katıldığı toplantı Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Arsuz’un turizm ve kültür envanteri üzerine yaptığı sunumla başladı.

Arsuz’da sürdürülebilir turizmin sağlanması için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler veren Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Sayın Valimiz Rahmi Doğan’ın da destekleriyle son yıllarda Arsuz turizmde çok ciddi bir ivme kazandı. Arsuz – Samandağ yolu yapımı, Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü seferleri merkezinin planlanması, gelişen ve her geçen yıl artan festivaller, sokak sağlıklaştırmaları ve daha bir çok kamu ve özel yatırımları ile Arsuz kendi kendini yukarı doğru taşıdı. Devam eden bu yatırımlar ve hedeflenen yeni çalışmalarla Arsuz’un turizm sezonunun tüm yıla yayılmasını hedefliyoruz. Kutsal Havari Kilisesi ve Sütunlu Limanı gibi kazı çalışması yapılan yerlerin ören yeri ilan edilerek turizme kazandırılması, Meryem Ana Havuzu, Yanar Taşlar, Sıcak – Soğuk Su , Arabın Gölü gibi değerleri ile doğa yürüyüşü parkurları ve yamaç paraşütü pistlerinin oluşturulması gibi konular büyük önem taşımak ve bunlarla ilgili çalışmalar yapılmaktadır” derken, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden de bu anlamda destek istendi.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, tarım ve turizm aksı üzerine kurulan ilçenin Samandağ – Arsuz yolunun açılması, HADO’nun faaliyete geçmesi, EXPO’nun bir ayağının Arsuz’da hayata geçmesi, Gözcüler’de yapılacak olan karavan merkezi, Rhosus Antik Kent ve sokak sağlamlaştırma projesi gibi pek çok yeni yatırımla turizmde hedeflenen ivmeyi kazanacağını ifade etti.

Konuyla ilgili fikirlerini paylaşan katılımcılar, Kaymakam Musa Sarı, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ve Hatay Müze Müdürü Nalan Yastı’ya toplantıdan dolayı teşekkür ederek, Arsuz’un geleceği için hep birlikte adım atmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bir cevap yazın