Altın özü demek zeytin, zeytin demek ‘Altınözü’ demektir!

Altınözü Kaymakamlığı ile Altınözü Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 26 – 27 Ekim tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek olan Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali için geri sayım başladı. Hatay’ın zeytin diyarı Altınözü’nde her yıl şölen havasında gerçekleşen festivale bu yıl zaman zaman yaptığı sıra dışı açıklamalarla ülkede gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay’ın sağlık söyleşisi dışında, yaptığı Hatay yemekleriyle adından söz ettiren CNZ Burak Özdemir Show, Altınözü Zeytin Aba Güreşi, Dağ bisikleti yarışması da damga vuracak.

‘Altınözü eşsiz bir ilçe’
Festivalle ilgili hedeflerinden bahseden Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, “Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde önemli bir paya sahip olan ilçemiz mevcut birçok zeytin çeşidinin aynı zamanda gen kaynağıdır. Bu nedenle bölgenin gelecekte önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden biri olabilmesi temel hedeflerimiz arasında yer alması nedeniyle; Altınözü Zeytin ve Zeytinyağını ülke genelinde tanıtmak, üreticiler arasında ilçemizin önemli tarım ürünlerinden biri olan Zeytinin önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla Zeytin ve Zeytinyağı Festivali düzenlenecektir. Hatay’ın binlerce yıllık tarih ve kültür birikimiyle eşsiz bir ilçesi olan Altınözü, doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerleriyle turizm konusunda önemli bir yere sahiptir. Zeytin diyarı Altınözü ilçemiz, birçok tarihi mekânı içinde barındırmaktadır. Altınözü Yunushan Roma Nekröpolü, Koz Kalesi, Doğu Akdeniz’in tek Zeytin Müzesi, Kırkgöz Mağaraları, Altın Zeytin Cam Seyir Terası ve inanç turizmiyle Altınözü ilçemizi, ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründe daha ön plana çıkartarak, turizm alanında hak ettiği noktaya getirmek festivalimizin hedefleri arasındadır” dedi.

“Festival dolu dolu geçecek”
26 Ekim 2019 Cumartesi günü başlayacak olan festival programı ile ilgilide bilgiler veren Sarı, “Festivalimiz, Atatürk Anıtına Çelenk Bırakılması ve Festival Kortej yürüyüşü ile başlayacak olup, Sezonun ilk Zeytin Hasadı, Toplu açılış Töreniyle yapımı tamamlanan Altın Zeytin Cam Seyir Terası, 500 Kişilik Kapalı Spor Salonu, Altınözü Belediyesi Kültür Evi ve diğer ilçe yatırımları hizmete açılacaktır. Daha Sonra; Zeytinyağlı Yemek Yarışması, En Güzel Traktör Süsleme Yarışması, Fahri hemşerimiz Prof. Dr. Canan Karatay ile Sağlıklı Yaşam Söyleşisi ve Dünyaca ünlü restoratör ve aşçı hemşerimiz CZN Burak Özdemir’in katılımlarıyla gerçekleştirilecektir. 27 Ekim 2019 Pazar günü festival programı, “Altınözü Zeytin Kupası Dağ Bisikleti Yarışması” ile başlayacak olup, Altınözü Zeytin Aba Güreşi Müsabakaları, çeşitli aktiviteler ve yarışmalarla devam edecektir 26-27 Ekim 2019 tarihinde, Zeytin Diyarı ilçemizde yapılacak ‘3. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ne Tüm Halkımız davetlidir” diye konuştu.

Bir cevap yazın