Tarihi külliyeye yeni çehre

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, Belen’de Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman tarafından tarihi İpek Yolu güzergahına inşa ettirilen Belen Kanuni Külliyesi’nde restorasyon çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Kervansaray, cami ve hamamı da bulunan yaklaşık 5 asırlık yapının aslına uygun bir şekilde restore edileceğini ifade eden Yıldıran, Kanuni Sultan Süleyman Camisi’nin ibadete açık olduğunu, camide devam eden restorasyon çalışmalarının ardından kervansaray kısmının da bakıma alınacağını ifade etti.

Son restorasyonundan bu yana faal olarak kullanılan kervansaray ve caminin yıpranması nedeniyle bakım onarım kararı alındığını anlatan Yıldıran, “Camideki çalışmaları 45 günlük bir zamanda tamamlamayı düşünüyoruz, Şu an da camide kurşunların değişimleriyle ilgili bir işlemimiz var. Yalıtımla alakalı bazı sorunlar vardı, onları gidereceğiz. Daha sonra külliyenin diğer alanlarında çalışmalar yapılacak. Hatay bölgesini ziyarete gelenlerin, Belen’den sadece geçmemesini, aynı zamanda Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı, camisi ve hamamının olduğu tarihi mekanı ziyaret etmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Yerli ve yabancı turistleri bu güzide mekana davet ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın