Vali Rahmi Doğan, Hatay’a zirve yaptırdı!

Hatay’ın kültürel ve gastronomi zenginliklerini ulusal ve uluslararası arenaya taşımayı hedefleyen ‘Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’, Hatay Valiliği himayesinde, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği koordinesinde Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, odalar, borsalar ve kaymakamlıkların ortak katılımıyla İstanbul Maltepe Etkinlik Alanı’nda dört gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden iki şehirden biri olan Hatay’ın kültürel ve gastronomi zenginliklerini ulusal ve uluslararası arenaya taşımak üzere dört gün boyunca İstanbul’da gerçekleşen ‘Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nde ziyaretçi rekoru kırıldı. Etkinliği iki milyon kişi ziyaret ederken, Hatay’ın tüm zenginlikleri beğeni topladı.

‘Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nde şehre özgü çeşitli yemekler yapılırken, söyleşiler, gastro şovlar ziyaretçilere unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşattı. Ayrıca ziyaretçiler dört gün boyunca ‘workshop’lara, atölye çalışmalarına, mozaik yapımı gibi eğlenceli ve lezzetli etkinliklere katılma şansı elde etti. Etkinlikler kapsamında katılımcılar ayrıca sanal tur VR uygulaması ile Hatay’ı üç boyutlu olarak gezme imkânı buldu.

Etkinliğin başarılı olmasına önemli bir imza atan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay’ın yüksek marka değeriyle insanların ilgisini çeken bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Bu güzel şehir; yaylasıyla, deniziyle, ovasıyla, tarihiyle, turizmiyle, kültürüyle gerçekten insanların dikkatini çekiyor ve insanlar bölgeyi ziyaret etmek istiyor” dedi.

‘Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nin, bu yıl hem Hatay turizmini, hem yöresel ürünlerini, hem de Hatay Gastrofest alanı gibi gastronomi gücünü tanıttığı platformlarıyla çok ciddi bir çalışma olduğuna vurgu yapan Vali Doğan, “Hataylı olmayan hiçbir firmaya etkinliğimizde yer vermedik. Çünkü biz gerçekten Hatay’ı tanıtmak istiyoruz. Bu özel etkinliklerin de katkı sunacağına gönülden inanarak bu yıl bir milyon daha turistin şehrimizi gezmelerini bekliyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekilleri, Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Teksöz, Hatay’da bulunan Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları ve Hatay ilçe belediye başkanları etkinlik alanına gelen konukları en iyi şekilde ağırladı.

Bir cevap yazın