Hatay’da yaya güvenliğinin bekçileri görevde!

İçişleri Bakanlığı’nın “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan etmesinin ardından düzenlenen etkinliklerin devamı niteliği taşıyan ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ Hatay’da da tutuldu.

Yaya güvenliğini sağlamak üzere bu kez devletin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbette olduğunu göstermek amacıyla 02 Ekim 2019 Çarşamba günü 13.00-15.00 saatleri arasında tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak ‘Yaya Güvenliğinin nöbetçileriyiz’ sloganıyla düzenlenen etkinlik Antakya Köprübaşı Vakıflar Binası önünde gerçekleşti.

“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliğine Vali Vekili Aydın Tetikoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutan Vekili Ahmet Temel, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, kurum il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin önemine değinen Vali Vekili Tetikoğlu, “İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan “Öncelik Yayaların” kampanyasıyla bu yıl “Yayalar Yılı” ilan edildi. Bugünkü etkinliğimiz bu ana çerçevede yapılan ikinci etkinliktir. İlkinde yaya önceliğini vurguladığımız etkinliğin devamı olan bugünkü etkinliğimizi ‘Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz.’ sloganıyla gerçekleştiriyoruz. İnsana verilen değeri gösteren bu tür uygulamaların gerçekleştirilmesinde emeği olan ve uygulamaya destek veren değerli basın, bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum” dedi.

Göreve yeni başlayan Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, etkinliğin il genelinde 735 görevli ile birlikte gerçekleştiğini belirterek, “Yaya önceliğinin bekçisiyiz” etkinliği tüm Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir. Bizler de bu kapsamda il merkezinde ve ilçelerimizde 735 görevlimizle birlikte bu etkinliği gerçekleştirmekteyiz. Amacımız trafik güvenliğini yaya öncelikli olarak sağlamak, bu olguyu hem yayalarımıza hem araç şoförlerimize özellikle de yeni yetişen genç nesillere özümsetmek, uygulanmasını sağlamak. Ben Sayın Vali Vekilim başta olmak üzere katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında protokol tarafından yayalara ve kavşaktan geçmekte olan araçlara broşür ve karanfil dağıtıldı.

Bir cevap yazın