İstanbul’da Hatay esintisi var!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, eşsiz lezzetlerinde birçok medeniyetin izini taşıyan Hatay’ın tanıtıldığı Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’nde İstanbullulara tv kanallarından seslendi.

İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremi yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Savaş, can ve mal kaybınının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

İstanbul’a 13 medeniyet ve 3 semavi dine ev sahipliği yapan Hatay’ın esintisini getirdiklerini söyleyen Başkan Savaş, herkesi haftasonuna kadar Maltepe’deki etkinlik alanına ve Hatay’a davet etti.

Avrupa’nın kültür başkenti İstanbul’u, medeniyetler kenti Hatay ile buluşturduklarını söyleyen Başkan Savaş, “Hatay, UNESCO tarafından gastronomi kenti seçilmesi ve EXPO 2021’e ev sahipliği yapmaya hak kazanan bir şehir. Amacımız bu iki değerin şehrimiz için kalıcı olması, ekonomiye, turizme, ticarete katkı sağlaması ve bizden sonraki nesillere de bunun hem ekonomik, hem de diğer yansımalarıyla buluşmasını sağlamaktır. Hatay, tarih boyunca farklı inanç ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Akdeniz, Ortadoğu, Avrupa’nın kesişme noktası ve ticaret merkezi olmuş. Her medeniyetin izlerinden bir tutamın geleceğe taşınması sonucunda ortaya 600’ün üzerinde lezzet çıkmış. Dünyadaki en ender mutfaklardan biriyiz. Biz de bu lezzetleri koruyup, gelecek kuşaklara aktarmalıyız. İlk defa bu kadar derli, toplu, bu işe gönül veren tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla buradayız. 8 yılı aşkın bir süredir savaşın gölgesinde olan bir şehir olmasına rağmen ayakta durmasını bilen, huzuru hiçbir şekilde kendi içerisinde kaybetmeyen bu şehirde, turizmi ve ticareti desteklemek için kalkınma ivmesiyle tüm paydaşlarla el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Savaş, ayrıca Hatay’ın değerli el sanatları eserleri ile birbirinden eşsiz lezzetlerinin sergilendiği stantları tek tek gezerek esnaf ve sanatkârlarla sohbet etti.

Bir cevap yazın