İskenderun, farkını hissettirdi

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen ‘İstanbul’da Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri’ etkinliğinde ilçeyi tanıtma çabası ve örnek ev sahipliğiyle dikkat çekti.

Belediye Başkanı olarak ilk kez katıldığı etkinlikte İskenderun Belediyesi standını ziyaret eden herkesle yakından ilgilenen Tosyalı, konuklarına ilçenin doğasıyla, kültürüyle, deniziyle, insanıyla, eşsiz güzellikleri ve her yönüyle teneffüs edilmesi gereken bir şehir olduğunu anlattı.

Bu yıl etkinliklere renk katan Reyhanlı’daki kazıda gün yüzüne çıkarılan Roma dönemine ait Hitit Kralı 2. Şuppiluliuma’nın animasyonu ile de yakından ilgilenen Başkan Tosyalı, Hatay´ın ve İskenderun´un pek çok medeniyetin beşiği olduğunu söyledi.

Bölgenin tanıtımına katkı sunmak adına çaba sarf ettiklerini anlatan Tosyalı, Hatay´ın anlatılmakla tarif edilemeyeceğini, ziyaret edilerek, eşsiz coğrafyanın her yönüyle teneffüs edilmesi gerektiğini belirterek, İstanbulluları Hatay’a ve İskenderun’a davet etti.

Hatay’daki ve İskenderun’daki kardeşliğin tüm dünyaya örnek olduğunu ifade eden Başkan Fatih Tosyalı, “İlimizde ve kentimizde bütün dinlere mensup insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecektir. İnşallah bizlerde Hatay’ın barışına, hoşgörüsüne, sevgisine ve muhabbetine katkı sunmaya birlikte devam edeceğiz” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberinde belediye başkanları, oda ve STK temsilcilerini de konuk eden Başkan Tosyalı, İstanbul’da bir arada olmaktan ve Hatay’ın tanıtımına katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir cevap yazın