Şifalı eller, bir hastayı daha iyileştirdi

İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker ve Op. Dr. Doğan Değirmenci; vücudundaki yoğun enfeksiyon nedeniyle omuriliği kırılan ve ciğerleri sönen hastaları Halil İbrahim Bakaçhan’ın yeniden hayata tutunmasını sağladı. Ağızdan beslenemediği için karın duvarına PEG yerleştirilen ve 3 aylık tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Bakaçhan, Gelişim Hastanesi Beyin Cerrahisi Ekibine teşekkür etti.

“Hastaya uygulanan sıkı tedavi karşılığını verdi”

Başarılı bir tedaviye daha imzasını atan Beyin Cerrahisi Ekibi, hastaya uyguladıkları tedavi süreci hakkında bilgiler vererek, “Halil Bey, yoğun bakım ünitesinde yaklaşık üç ay tedavi gören bir hastaydı. Özefagus yırtılması nedeniyle, çeşitli endoskopik işlemleri dış merkezde yapılan hastanın, PEG yoluyla beslenmesi sağlandı ve nefes alamadığı için de boğazına delik açıldı. Hastanın sırtında ve belinde geçmeyen yaraları mevcuttu. Bunların sonucunda vücudunda yaygın enfeksiyon söz konusuydu. Hastanın şikâyetlerinin artmasıyla ve üç ay süren tedaviye yanıt vermemesi sebebiyle, aile bizimle iletişime geçti. Hatay’da yaşadıkları için buraya gelmek istediler. Hastaya uyguladığımız tedavinin yanısıra; Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca’nın özefagus yaralarına yapmış olduğu müdahaleler, Plastik Cerrahisi Op. Dr. Murat Uçak’ın yaralarına uyguladığı müdahaleler, ayrıca yaygın enfeksiyon tedavisi için antibiyotik tedavilerine yanıt vermesi ve iyi hemşirelik hizmetiyle, hasta iyileşmeye başladı. Hastanın önce midesindeki delik çekildi ve ağızdan beslenmeye başladı. Daha sonra hastanın boğazındaki delik kapatıldı ve hasta tekrar konuşmaya başladı. Ayrıca fizik tedavinin desteğiyle tekrar ayağı kalkıp, yürüme egzersizlerine devam ediyor” açıklamasında bulundu. 

“İyi bir tedavi süreciyle kötü günleri atlattık”

65 yaşındaki Halil İbrahim Bakaçhan’ın sağlığına tekrar kavuşmasından ötürü mutluluk gözyaşları döken eşi Suna Bakaçhan, “Üç yıl önce İstanbul’a özel bir hastaneye akciğer kanseri tedavisi için gitmiştik. Eşim tedavi oldu ve iyileşti. Bu hastalık nüksedince, tekrar İstanbul’a gittik. Bu süreçte ışın tedavisi alırken, eşimin yemek borusu yanmıştı ve bu çok geç fark edilmişti. Vücuttaki enfeksiyon, tüm omuriliğini kırmıştı. Hemen ameliyata alındı, fakat akciğerleri sönmüştü. Bu sebeple üç buçuk ay yoğun bakımda tedavi gördü.  Bundan sonra da, ömür boyu makineye bağlı yaşayacak dediler. Orada kalmak istemedik ve memleketimize döndük. Daha sonra Özkan Bey’le görüştük ve Gelişim Hastanesi’ne geldik. Eşimin çok kötü durumda olduğunu burada fark ettik. İyi bir tedavi süreciyle kötü günleri atlattık. Eşimi sağlığına kavuşturan hekimlerimize ve sağlık personeline çok teşekkür ederiz” dedi.

Yoğun bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan Halil İbrahim Bakaçhan ise, “Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Özkan Çeliker ve Op. Dr. Doğan Değirmenci’nin, Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca’nın ve Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Uçak’ın uyguladığı tedavi ve hastane personelinin ilgisiyle tekrar sağlığıma kavuştum. Mükemmel bir sağlık hizmeti” diyerek, teşekkürlerini sundu.

Bir cevap yazın