Bir yanda yat rallicileri, bir yanda angus gemisi

Uzun bir aradan sonra, Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında İskenderun’a gelen yat rallicileri, limandan yayılan ağır angus kokusuyla karşılaştı. Balıkçı Barınağı’nda demirleyen 39 yat, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetimi tarafından çiçeklerle karşılansa da, angus kokusu İskenderunlular gibi konukları da rahatsız etti.

Rallicilerle DTO ilgilendi

En son 2007 yılında İskenderun’a gelen yatçıları çiçekle karşılayan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, “Bu gelişlerinizin her yıl kesintisiz olarak gerçekleşmesi beklentisi içerisindeyiz. Uzun bir aradan sonra tekrar kentimizdesiniz, sizleri konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Hoşgeldiniz” dedi.

Denizdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen de, İskenderun’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Dernek olarak ilk kez Doğu Akdeniz Rallisi düzenliyoruz. Bu da bizi mutlu etti. Her zaman Ege ve Karadeniz rallileri yapılıyor. Neden Akdeniz buna dahil edilmesin dedik ve bu organizasyonu yapma kararı aldık. Şimdi de buradayız. Yarın da Madenli Marina’ya gideceğiz. Oranın ilk konukları olacağız ve oraya hareket getireceğiz” dedi.

Başkan Zafer Türkmen, her yıl bu organizasyonunu gerçekleştireceklerini ifade ederken, sığ olan Karataş’ın taramanın yapılması durumunda İskenderun’a yolculuğu daha rahat hale getireceğini söyledi.

Akdeniz’in çok kirli olduğundan da söz eden yatçılar, temizlenmesinin zaruri olduğunu ifade ederek yetkililere de çağrıda da bulundu.

Yat rallicileri kahvaltıda buluştu

Doğu Akdeniz yat rallisi kapsamında İskenderun’da konaklayan yat rallicileri İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından Pallet Hookah Cafe’de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Düzenlenen kahvaltıya yat rallicilerinin yanısıra İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Liman Başkanı Hüseyin Demir, Sahil Güvenlik Komutanı Kd.Bnb.Oğuz Emre Çiçek, İMEAK Deniz Ticaret Odası Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Meclis Başkanı Adnan Yener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suphi Şaşati, Sayman Üye Özhan Akgünlü, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Demirkent, Ümit Özdemir, Meclis Üyesi Dede Kahramanlı ve Turizm Danışma Bürosu yetkilisi Ayla Mutluay katıldı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve diğer ev sahipleri tarafından misafir yat rallicilerine İskenderun Turizm Danışma Bürosu tarafından hazırlanan tanıtım materyalleri hediye edildi.

Denizdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen misafirperveliklerinden ötürü İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu’ya teşekkür etti.

Bir cevap yazın