‘Düzeltmemiz gereken çok şey var’

Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut, 3-1’lik Akhisarspor mağlubiyeti için yaptığı değerlendirmede, standartları ile alakası olmayan birbirinin kopyası iki gol yediklerini belirtirken, ‘Düzeltmemiz gereken bir çok şey var’ dedi.

Ligin zirvesini hedefleyen iki takımın karşılaşmasına sahne olan maçta duraksamalardan şikayetçi olan Palut, kaybettikleri için çok üzgün olduğunu söyledi.

Önümüzdeki hafta, hatalarını düzeltmek adına önemli çalışmalar yapacağının mesajını da veren Palut, “Hatayspor Teknik Direktörü İlhan Palut, “İki takım için de önem bir maçtı. Ligin zirvesini hedefleyen iki takımın da karşılamasıydı. Zor olacağını biliyorduk ama açıkçası maçın ilk yarısı beklediğimiz kadar zorlu değildi. Tamamen Hatayspor’un hakimiyetinde geçen bir ilk yarı, Hatayspor’un üçüncü bölgeye girişleri olan bir ilk yarı ama birbirinin kopyası yediğimiz iki tane anlaşılmaz gol, standartlarımızla alakası olmayan iki gol. Bu bizim ilk yarıya 2-1 mağlup durumda girmemize neden oldu. İkinci yarı bunu toparlama adına oyunu forse etmek istedik, değişikliklerle riskler aldık. Orta sahadan eksiltip Helder Barbosa’yı oyuna aldık. Bu tabiki biz de yine üçüncü bölge rafında Akhisar pas yapmamızı sağlarken rakibe de kontra atak fırsatları doğdu. Maç şuna döndü; Hatayspor gol atabilir, 2-2’ye gelebilir, Akhisar’da her an kontra ataktan maçı bitirebilirdi. Maç bu şekilde uzun süre gitti ve en son 90 artıda bütün riskleri aldığımız bir korner pozisyonunda 3. golü yedik. Kaybettiğimiz için tabiki üzgünüm, Akhisarspor’u tebrik ederim. Düzeltmemiz gereken bir çok şey var, başta ben ve takımım adına bunlar üzerine çalışıp önümüzdeki maçlarda durumu toparlamak istiyoruz” dedi.

Hakem değerlendirmesi de yapan Teknik Direktörü İlhan Palut, “Hakemlerin kararlarına tabiki takılmayacağız, hakem gördüğünü çalmıştır. Yani şunu istiyoruz biz; önde olan bir takımın oyunu soğutmasını, maçı bekletmesini, faulleri kullanmamasını zamanı geçirmesini bir şekilde engelleyelim. Bu verdiğimiz süreler 4 ila 5 ile kalırsa ek süreler devam eder. Saha içindeki tüm kararlara saygılıyım ama iki takım için de bu oyun duraklamalarına bir şekilde çare bulmamız gerekiyor. Bunun da başta futbolcu iyi niyeti sonra da hakemlerin buna izin vermemesinden geçtiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın