Vali Doğan kaftan giydi

16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Hatay Valisi Rahmi Doğan’a ahilik kaftanı giydirildi.

Ahilik Haftası dolayısıyla,  Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve beraberindekilerden oluşan heyet Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret etti.
Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Başkan Teksöz’den kutlama programı hakkında bilgiler alan Vali Doğan, Ahiliğin 13. yüzyıldan beri Türk esnafının kadim geleneklerini gösteren, onun davranışlarını yansıtan güzel bir gelenek olduğunu belirterek, “Ben Ahilik Haftası’nın sizlere hayır getirmesini, bereket getirmesini, bol kazanç getirmesini temenni ediyorum. Tabii esnaflıktaki en önemli husus alın teridir. Helalinden kazanıp helalinden çocuklarını rızıklandırmak, memleketin temel taşına helalinden alın teri akıtmak önemli hususlardır. Dolayısıyla sabah kalkıp iş yerini besmeleyle açıp akşama kadar gayret gösterip çaba sarf edip daha sonra da bunun huzur ve mutluluğuyla da evine dönüp kafasını yastığa koyabiliyorsa bu çok önemli bir haslettir. Bu haslet bizim esnafımızda elbette ki var. Biz de bu inançla esnafımıza hayırlı işler diliyoruz. Emek çok önemli, üretmek çok önemli, çünkü üretim olmadan toplumun ayakta durması mümkün değil. Dünya toplumlarına baktığımızda üreten toplumların refah seviyesinin yüksek olduğu görmekteyiz. Üretmediğiniz takdirde tükettiklerinizi dışarıdan, başka yerlerden temin etmek durumunda kalıyorsunuz ki bu toplumları acze düşüren bir durumdur.  O yüzden şükür ki Türkiye üreten bir toplum haline geldi. İhracat yapabilen bir toplum haline geldi. Geçen yılki ihracatımıza baktığımızda 186 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik.  Yine Hatay olarak yapmış olduğumuz ihracat da önemli rakamlara ulaşmış durumda. 2018 ihracatımız 3 milyar dolar civarında gerçekleşti. Tabi bu bizi umutlandırıyor, teşvik ediyor ve heyecanlandırıyor. İnşallah bu yılki ihracatımız geçen yıllardan daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ben tekrar Ahilik Haftası’nın hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu hafta birtakım faaliyetlerle kutlanacak. Esnaf odalarımız bununla ilgili organizeyi yapıyor. Valilik olarak, Ticaret Odası olarak ve diğer odalar olarak bu faaliyetlere destek veriyoruz. Önemli olan burada bir hatırlatma, yeniden gözden geçirme ve esnafımızın yanında olduğumuzu ifade edebilmektir. Biz her zaman sizlerle birlikteyiz, sizlerin sorunlarını çözebilme anlamında, sizlerle hemhâl olabilme anlamında her zaman başkanlarımızla bir araya geliyoruz, konuşuyoruz, sorunların çözümü konusunda ciddi gayret gösteriyoruz” dedi.

“Hatay Günlerinde mahcup olmayacağız”

26 Eylül itibarıyla Hatay’ı İstanbul’da tüm dünyaya tanıtacakları bir etkinlik düzenleyeceklerini ifade eden Vali Doğan, “Önümüzdeki haftalar içerisinde İstanbul’da yapacağımız büyük bir etkinlik var. Bu etkinliğe de çok ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz.  26 Eylül itibarıyla Hatay’ı İstanbul’da tüm dünyaya tanıtabilme anlamında bir faaliyet içerisine girdik. Bu faaliyet Valiliğimizin koordinesinde devam ediyor. Ticaret Odası var, Esnaf Odası var, Belediyelerimiz ve Kaymakamlıklarımız var bunlarla birlikte inşallah İstanbul’da Hatay’ı, marka değerini daha iyi tanıtabilme anlamında bir gayretimiz olacak. Bu sefer farklı bir konseptle çalıştık, çok büyük emek sarf ettik, bütün çalışmaların üzerinden tek tek geçtik ve oraya gittiğimizde de inşallah mahcup olmadan Hatay’ın ismini orada tanıtma imkânına kavuşmuş olacağız. Ben tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum, teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Rabbim sizlere bol, hayırlı kazançlar nasip etsin. Sağlık, sıhhat, huzur, mutluluk nasip etsin. Ahilik Haftanız da kutlu olsun.” dedi.

Vali Doğan’a teşekkür

Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz ise nazik kabulünden ve Hatay’a yaptığı tüm katkılardan dolayı Vali Doğan’a teşekkür ederken, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de, “58 yaşındayım, 51 yıllık esnafım, Hatay’ın iki kronik sorunu olan Meclis Binası ve Samandağ-Arsuz Yolu’nu çözdüğü için Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın