Hatay, bayram resepsiyonunda buluştu!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi.

Hatay Valiliği bahçesinde düzenlenen etkinliğe Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, İsmet Tokdemir, Lütfi Kaşıkçı, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç,  İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Fuat Gedik, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Salih Altun, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Binbaşı Oğuz Emre Çiçek İlçe Belediye Başkanları, iş adamları, siyasi parti temsilcileri, dini kanaat önderleri, STK temsilcileri, askerî ve mülkî erkân, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Davetliler, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve eşi Hanımefendi Gülden Gülüzar Doğan tarafından kapıda karşılandı. Konukların yerlerini almasının ardından program Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Erhan Tekin yönetimindeki öğretim üyelerinin sunduğu müzik dinletisi ile devam etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Doğan konuklara hitaben yaptığı konuşmasında, Ağustos ayının zaferler ayı olduğunu belirterek, “30 Ağustos Zaferi Bayramı’nın 97. yıl dönümünü münasebetiyle bir araya geldik. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum.19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal ve arkadaşları ülkenin düşmüş olduğu sıkıntılı durumdan ülkeyi kurtarmak için bir yola çıktılar. Erzurum ve Sivas Kongrelerinde manda ve himaye kabul edilemez, tam bağımsız bir Türkiye sloganıyla yola çıktılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplanması ve Sakarya Meydan Muharebesi’yle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri tekrar ülkenin bağımsızlığı için mücadelede önemli mesafeler katetti. Bunların en önemlisi 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos’ta tamamlanan ve uluslararası gözlemcilerin altı ayda sökülmez dedikleri bu hendekler, bu barikatlar dört gün içerisinde temizlenmiş ve Türk ordusu 9 Eylül itibarıyla da İzmir’e girmiştir. Ben orada kanlarını bu vatan için döken tüm şehitleri rahmetle anıyorum. Ağustos ayı bizim için zaferler ayıdır. 1071’de Sultan Alparslan Malazgirt’te nasıl bu toprakları Türk yurdu ilan ettiyse, Kosova’da Mohaç Meydan Muharebesi’nde ve Büyük Taarruz’da da bu bütün dünyaya ilan edilmiştir. Artık bundan sonra bize düşen bu topraklarda bu ülkeyi, bu cumhuriyeti yaşatıp büyütmektir. Muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkartıp çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugün bu topraklarda, sınırlarındaki bu kargaşaya rağmen, sınırlarındaki savaşa rağmen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları huzur içerisinde, barış içerisinde, refah içerisinde yaşayabilmektedirler. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü göstermektedir. Hemen 40 km ötemizde insanlar zeytin ağaçlarının altında yaşarken, açlık ve sefaletle savaşın zorluklarını görürken Türkiye Cumhuriyeti’nde insanlarımız refah içerisinde huzur içerisinde yaşamaktadır. Bunun kıymetini bilmek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek durumundayız. Ulusal meselelerde, milli meselelerde birtakım ayrıntıları bir kenara bırakıp Türkiye’nin birliği ve beraberliği için gayret gösterip çalışmamız lazım. Ben tekrar seneidevriyesinde Zafer Bayramınızı kutluyorum. Resepsiyona teşriflerinizden dolayı da şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz diyorum, şeref verdiniz’’ dedi.

Oldukça güzel anlara sahne olan resepsiyon Vali Doğan ve Eşi Gülden Gülüzar Doğan’ın konuklarını tek tek tokalaşarak uğurlaması ile son buldu.

Bir cevap yazın