Başkanlar çalıştayda iken kadınlar da boş durmadı!

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde çalıştay için bir araya gelirken, başkan eşlerinin ev sahipliğini de eşi Dilek İmamoğlu üstlendi.  Öğlen yemeğinde bir araya gelen ve Türkiye’yi sarsan Emine Bulut cinayetini ve kadınların sorunlarını konuşan başkan eşleri bütünsel bir kültür ve zihniyet değişimine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

 Ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu,yaşanan şiddet olaylarının temelinde sevgi eksikliğine dikkat çekerek, “Bu toplantının amacı; belediyelerimizde birbirimize nasıl katkıda bulunabiliriz, kent yoksulluğu, kadın meselesi, eğitim, çocuklar ve gençler konularında nasıl iş birliği yapabiliriz, bunları konuşmaktı. Ve hepsinden önemlisi; bu ülkede birbirimizi nasıl sevebiliriz? Yaşadığımız tüm şiddet olaylarının temelinde bu var çünkü; sevgisizlik. İnsanca yaşamanın başka yolu yok, birbirimizi severek aşacağız her sorunu. En çok da Emine Bulut cinayeti gündemimizdeydi. Bu öyle bir acı ki tarifine kelime yok. Bu kadar zarar vermek, sevgi yoksunluğundan geliyor. Sevilmeyen bir insan, sevmeyi bilmiyor. Kadına bakış açımızı baştan sona değiştirmemiz lazım. Eğitimden sosyal medyaya, Diyanet’ten yasa koyucuya kadar, bütünsel bir zihniyet değişimine ihtiyaç var. Biz bu konuyu başka türlü çözemeyiz.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, kadın cinayetleri konusunda medyaya büyük görev düştüğünü belirterek, Mustafa Kemal Üniversitesi’nde de Kadın Çalışmaları Merkezi’nin kurucusuyum. Tezim de “Aile İçi Şiddet ve Kadın Ruh Sağlığı” idi… Emine Bulut olayı vahşet aslında. Şu da var, çok hızlı bir şekilde sosyal medyada bu olay yayıldı ve ciddiyetinin farkında olmadan sadece paylaşımlarla bilgi oluştu. Bence bu da bir duyarsızlaşma yaratıyor. Nasıl ki bir şehidin evladı hepimizin evladı oluyor, kadın cinayetlerinde de bu mağduriyeti yaşayan çocuklar hepimizin evladıdır… Bu emanete sahip çıkma adına sadece medyada birkaç günlük bir mesele olmamalı. Kültürü değiştirmeliyiz” dedi.

Bir cevap yazın