Yeni melekler uçmaya hazırlanıyor!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, 2019-2020 sezonu açılışını bugün gerçekleştirdiği ilk idmanla yaptı. Hatay Büyükşehir Spor Kompleksi’nde yeniden yapılanan kadrosu ile Katerina Hatzidaki yönetiminde idmana çıkan takım, yeni sezonda da Eurocup Türkiye Ligi, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası’nda da iddiasını ortaya koydu.

İlk idmanda sporcuları yalnız bırakmayan Hatay Büyükşehir Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Dr. Serhat Bayraktar, sporcularına başarılar dilerken, yeni sezondan beklentilerini dile getirdi.

Takıma 8 yerli ve 3 yabancı oyuncu transfer ettiklerini ve kadroya bir yabancı oyuncu daha transfer edeceklerini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Dr. Serhat Bayraktar,  “2019-2020 sezonunun tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını, sakatlıklardan ve şansızlıklardan uzak olmasını temenni ediyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Onursal Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın destekleriyle kurduğumuz kadronun yine rekabetçi olduğunu ve Hatay’ı en üst seviyede temsil edeceğine eminim. Bu sezon yeniden yapılanan kadromuza 8 yerli ve 3 yabancı oyuncu transfer ettik.  Öncelikle geçtiğimiz sezon takımımızın formasını terleten tüm oyunculara teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı kupasının yeniden kazanılmasında çok emekleri var. Transfer sezonunda önce iç transferde başarılı uzmanlarımız Gizem Başaran, Hülya Çoklar ve Marica Gajic ile bir sezonluğuna yeniden anlaştık. Dış transferde ligin iki başarılı oyun kurucusu Özge Yavaş ve Asena Yalçın’ı kadromuza kattık. WNBA’ de bu yıl draft edilen İsveçli uzun Regan Magarity ile geçen sezon Euroleauge Women’da başarılı bir sezon geçiren Amerikalı Forvet Haley Peters ile sözleşme imzaladık. Eski oyuncularımız olan Gülşah Gümüşay ve Milke Tuğba Oral’ı takımımıza kazandırdık. İki genç oyuncu Kardelen Gezgin’i  ve NCAA Kolej Liginden bu sezon mezun olan İdil Türk’ü kadromuza katarak, kadromuza derinlik ve rekabet kazandırdık.  Bir yabancı oyuncu daha transfer edip hazırlıklarımıza tam takım olarak devam etmek istiyoruz. Coach Katerina Hatzidaki ile 5 sezondur birlikteyiz ve bu yeniden yapılanma sürecinde taraftarlarımızın gözüne hoş gelen, savaşçı ve mücadeleyi hiç bırakmayan bir takım kimliğinde olacağız. Eurocup Türkiye Ligi ve Türkeyi Kupası’nda şehrimizi en üst seviyede temsil edeceğiz” şeklinde konuştu.    

Bir cevap yazın