Arsuz’daki pazarlara kadın eli değecek!

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven’in eşi emekli öğretmen Behice Güven, Arsuz’un üreten kadınlarının hem aile hem de yerel ekonomiye katkı sağlaması adına hayata geçirecekleri ‘Kadın Eli Semt Pazarı’ için kadınlara yönelik bilgilendirme toplantılarını sürdürüyor.

Arsuz’un üreten gücü kadınlarla biraraya gelen Güven, üretilen tarım ürünlerinin, el işlerinin ve gıdaların tanıtımı, markalaşması ve pazarlanması amacıyla hayata geçirecekleri projeyle hem ekmeğini taştan çıkaran kadınların, hem de hem de Arsuz’un kazanacağını söyledi.

Her mahalleye giden ve kısa sürede hayata geçirmek istedikleri ‘Kadın Eli Semt Pazarları’ hakkında kadınlara bilgi veren Güven, bu pazarlarda, kadınların evlerinde yaptıkları zeytin, turşu, salça, yumurta, nar ekşisi, saç ekmeği gibi birçok ürünü pazarlayabileceklerini belirtirken, kadınların fikirlerini dinledi.

Uluçınar ve Karaağaç Mahallelerindeki semt pazarlarında isteyen kadınların ücretsiz olarak organik ürünlerini satıp aile ekonomisine katkıda bulunabileceğini söyleyen Behice Güven, “Hepiniz sac ekmeği yapıyorsunuz. Sac ekmeği, şu sıralar çok ilgi görüyor ve şehirde de çok alıcı buluyor. Siz doğal, yöresel ürünler üreteceksiniz, şehirde yaşayan her vatandaş ta sizin ürettiklerinizi alacak. Çünkü şehirde yaşayan vatandaşlar buna hasret. Biz Arsuz Belediyesi olarak üretilen tarım ürünlerini, el işlerini ve gıdaların tanıtımını yaparak, bu ürünlerin markalaşması ve pazarlanması için gereken tüm çalışmaları yapacağız. Bu pazarlarımızı herkese duyuracağız” dedi.

Bir cevap yazın