CHP’li kadınlar Arsuz’dan haykırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz Kadın Kolları Başkanlığı, son olarak Kırıkkale’de Emine Bulut’un ölümüyle sonuçlanan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. “Ölmek değil yaşamak istiyoruz” şeklindeki Arsuz’lu kadınların haykırışlarına CHP Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven, belediye meclis üyeleri ve partililer de destek verdi.

Kadın cinayetleriyle ilgili caydırıcı cezaların uygulanması gerektiğine dikkat çeken Asaf Güven, “Her kadının vahşice öldürülürken çıkaramadığı sesi, atamadığı çığlığı olmak zorundayız. Mücadele edeceğiz; sessiz kalmayacağız!” dedi.

CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Sibel Uslu ise kadın cinayetlerine sessiz kalmanın sessiz kalmanın bu cinayetlere ortak olmak olduğunu belirterek, “Ölmek istemiyorum’ diyen bir anne, ‘Lütfen ölme’ diyen bir evlat. Bir cümle ne kadar can yakabilirse o kadar yaktı canımızı. Kahrolduk, mahvolduk. Bir kişi daha eksilmeyeceğiz dedikçe onlarca eksiliyoruz. Dün sadece Emine Bulut’un haykırışını izledik ama 2019’da erkekler tarafından katledilen 223 kadın da ‘Ölmek istemiyorum’ diye haykırdı. Kindar bir nesil hedefleyerek, daha çok ötekileştirerek, daha çok ayrıştırarak, daha çok sömürebilecekleri gerici bir düzenin özlemini duyanların rüyalarını kabusa çevirmeye cüret edemediğimiz sürece, ne yazık ki, insanlık Eminelerle can çekişmeye devam edecektir. Bunun için sessiz kalmak bu cinayetlere ortak olmaktır. Sessiz kalma Kadın cinayetlerine Dur de! Ölmek değil yaşamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın