Prof. Dr. Şükrü Hatun geliyor

Hatay’daki  Tip 1 diyabetli çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirmek için Arsuz’a gelecek olan Prof. Dr. Şükrü Hatun, konusunda hocaların hocası olarak tanınıyor. İskenderun, Arsuz ve tüm bölgede diyabet sorunu yaşayan çocukların aileleri 24 Ağustos cumartesi günü Arsuz Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda bu önemli konferans için gün sayıyor. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri çerçevesinde, Diyetisyen Tuğba Gökçe ile birlikte konferansa katılacak olan Prof. Dr. Şükrü Hatun, kendini diyabetli çocuklara adayan bir bilim adamı.

24 Ağustos cumartesi günü Saat 16.00’da başlayacak olan söyleşide diyabetli çocukların sağlığı ele alınacak ve anne-babaların soruları cevaplandırılacak.

Prof. Dr. Şükrü Hatun Kimdir?

Prof. Dr. Şükrü Hatun, 1959 yılında Kütahya Domaniç’te doğdu. 1983 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyet sonrası Adıyaman’da mecburi hizmetini yerine getirdi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimini Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesinde 1990’da, Çocuk Endokrinoloji Yan Dal Uzmanlık Eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1993’de tamamladı. 1994 yılında doçent, 1999 yılında profesör oldu. 1995-2016 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda çalıştı. İki dönem anabilim dalı başkanlığı, 2012-2015 yılları arasında tıp fakültesi dekanlığı yaptı. 2015 yılında bir süre North Carolina Üniversitesi Çocuk Endokrinoloji Bölümü’nde ziyaretçi profesör olarak bulundu. Mesleki yaşamında en önemli yeri diyabetli çocukların sağlığının geliştirilmesi, eğitimi ve sosyal haklarına ayıran Hatun, 1996 yılından beri diyabetli çocuklar için kamp düzenleyen ekibin sorumlusudur; ayrıca diyabetli çocuklar ve aileler için çeşitli eğitim kitapları yazmış veya çevirmiştir. Son olarak ise Diyabetli Çocuklar Vakfı’nı kurmuştur.

Bir cevap yazın