Yeni Arsuz’a hayran kalmamak mümkün değil!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, tarihi Arsuz evlerini yeniden canlandırıp, sokakların dokusunu ortaya çıkaran ve ilçe merkezinin de adeta çehresini değiştiren Rhossus Antik Kent Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ni bu kez Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a anlattı.  

Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında, bir kısmı şekillenen proje kapsamında özgün dokusuna kavuşturulan 1400 metrelik 2 cadde ve 3 sokakta keşif gezisi yapan Kaymakam Sarı ve Başkan Savaş, çalışmaları birlikte incelerken ayrıca Arsuz’u cazibe merkezi haline getirmek için de fikir alışverişinde bulundu.

Arsuz Kaymakamlığı’nın yürüttüğü, Arsuz Belediyesi ve DOĞAKA işbirliğiyle hayata geçen Rhosus Antik Kent Projesi kapsamında Deniz ve Akdeniz Caddeleri ile Çınar, Çakır ve Kilise sokaklarında yaklaşık 60 yapının mavi beyaza boyandığını ve sokak boyunca aydınlatma, pergule, çiçeklendirme ve benzeri çalışmaları yapılmasının yanında, unutulmaya yüz tutmuş tarihi dokuların ve el sanatlarının yeniden canlanacağını anlatan Kaymakam Sarı, projenin yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Rhossus Antik Kent çalışmalarının kültürel mirası geleceğe taşımanın yanısıra, Arsuz’a ayrı bir değer kattığını söyleyen Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş da, Kaymakam Musa Sarı’ya teşekkür ederek, “Biz de bu güzel çalışmayı yürekten destekliyoruz” dedi. Eskimiş kent dokusundan eser kalmadığını ve projeyi çok beğendiğini dile getiren Başkan Savaş, tarihi dokudan büyük keyif aldığı gezide, ‘Arsuz Hatırası’ olarak sanatsal çalışmalarla renklenen sokaklarda da bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Bir cevap yazın