İskenderun, gastronomiyi deniz ürünleriyle buluşturacak!

İskenderun başta olmak üzere Hatay’ın gastronomi alanında tanınırlığını artırmak amacıyla kurulan İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, yönetim kurulu ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.  Yönetim Kurulu Üyeleri Duygu Babat, Canan Gürpınar, Hidayet Şahinoğlu ve Fatma Dilek Tecirli’yi tanıtan Başkan Sökmen, hedeflerinden ve kuruluş amaçlarından bahsederken, özelikle İskenderun’un deniz ürünleri ile gastronomiye büyük katkı sunabileceğinin altını çizdi.

Geleceğe dair hedeflerinden bahseden Gülşen Sökmen, “Hatay mutfağının yanında özellikle İskenderun’da deniz ürünleri üzerine yapılacak çalışmalar ile İskenderun Gastronomi sektöründe standartlaşma ve kalitenin arttırılmasına yönelik desteklerle bölge gastronomisinin markalaşması ve pazarlanması için şehir paydaşlarına katkı sağlamak amacıyla derneğimizi kurduk. Bu anlamda yöre mutfağı alanında yapılacak eğitim çalışmaları ve düzenlenen organizasyonlara katkı sağlamak, İskenderun başta olmak üzere tüm Hatay bölgesinde gastronomi alanında sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak adına burada bulunuyoruz. Derneğimiz tarafından bölgemizin mutfağını tanıtacak etkinlikler düzenlenmesi, gastronomi sektöründeki diğer derneklerle iletişim kurularak birlikte organizasyonlar yapılması, gastronomi ile ilgili festivaller, sergiler, yarışmalar ve gastronomi faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi  için araştırmalar yaparak, İskenderun’un gastronomi turizmi alanında tanınırlığının arttırılması sağlanacaktır” dedi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık da, dernek yönetimine İskenderun’un başta dünyaca ünlü karidesi olmak üzere özel yiyeceklerini ön plana çıkararak çalışma yapmalarını tavsiye ederken, İskenderun için yapılacak tüm çalışmalarda yanlarında olacaklarını söyledi.

Bir cevap yazın