Hatay’ın hoşgörüsünü yansıtan ziyaret

Meryem Ana Yortusu Bayramı için Hatay’a gelen Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Hoşgörü ve kardeşliğin kenti Hatay’ın zirvedeki isimlerine gerçekleştirdiği ziyarette Episkopos Sahak Maşalyan’a Hatay Ermeni Cemaati Vakıf Başkanı Cem Çapar, İskenderun Ermeni Cemaati Vakıf Başkanı Garbis Kısadur, Hatay Ermeni Kiliseleri Papazı Avedis Tabaşyan, Vakıflı Köyü Muhtarı Berç Kartun ve beraberindeki heyet eşlik etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Meryem Ana Yortusu” için ilimizde bulunan Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan’ın bayramını tebrik ederek, kendisini üç semavi dini mensuplarının kardeşçe bir arada yaşadığı kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş da gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Biz samimiyetle çalışıyoruz ve bunun sonucunda da güzel kazanımlar elde ediyoruz. Allah ibadetlerinizi ve dualarınızı kabul etsin. Ülkesine faydalı olanlar, kendi inancını kimseyi rahatsız etmeyerek usulüne uygun yaşayandır. Biz kentimizdeki Hristiyan kardeşlerimizle barış içerisindeyiz. Aynı şehri paylaşıyoruz ve hepimizin amacı bu şehri yüceltmek. Biz bu şehirde huzur ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesini istiyoruz. Buna katkı sağlayan herkes bizim kardeşimizdir” dedi.

Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan ise nazik kabulünden dolayı Vali Doğan ve Lütfü Savaş’a teşekkür ederek, kardeşliğin sözde değil özde yaşandığı Hatay’ın bütün dünyaya örnek olduğunu belirterek, herkesin Hatay’ı mutlaka görmesi ve Hatay’da yaşaması gerektiğini söyledi.

Başkan Savaş, Türkiye Ermenileri Patriklik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan’a Hatay’a özgü ürünlerin yeraldığı hediyelerden takdim etti.

Bir cevap yazın