Bu özel güne,özel mesajlar

Hazreti Muhammed’in veda haccı dönüşünde Ehl-i Beyt’inden Hazreti Ali’yi(K.V.) taltif ettiği gün olarak kutlanan “Gadir-i Hum Bayramı” dolayısıyla atanmış ve seçimliler kutlama mesajları yayınladı. Aleviler tarafından her yıl büyük bir heyecan ve coşku ile kutlanan, Hatay’ın inanç ve kültür zenginlikleri arasında ayrı bir öneme sahip olan “Gadir-i Hum Bayramı” dolayısıyla yayınlanan ve Hatay’daki hoşgörüsü ve birlikte yaşama kültürüne dikkat çekilen açıklamalar şöyle:

“İnsanlığın kardeşçe yaşadığı bu samimi ortam tüm dünyaya örnek olsun”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşandığı güzide ilçemizde, müstesna bayram günlerinin beraberce en güzel şekilde idrak edilmesi, birlik, beraberlik ve huzur çerçevesinde yaşanabileceğinin en önemli timsalidir. Toplumsal ve kültürel hayatımızda önemli bir yer edinen ve mukaddes bir değere sahip bayramlardan biri olan Gadir-i Hum Bayramı; İlçemizde yaşadığımız birlik, beraberlik, sevgi, barış, huzur ve hoşgörü köklerinin dünyaya uzanan en güçlü dallarından biridir. Tüm insanları kucaklayan ve bir ensar misali yaşadığımız ülkemizde başta Hatay olmak üzere birçok il ve ilçede Gadir-i Hum Bayramı coşkuyla kutlanmakta olup, farklı kültür ve inanç mensubu insanlar sevgi, saygı, hoşgörü, birlik ve beraberlik duyguları çerçevesinde ahenk ve uyum içerisinde yaşamakta ve insana insan olduğu için değer verildiği, aynı yaradan’dan yaratılmanın bilinciyle tüm insanlığın kardeşçe yaşadığı bu samimi ortam tüm dünyaya örnek bir tablo oluşturmaktadır. Milli varlığımız ve kültürümüz açısından önem arz eden Gadir-i Hum Bayramı’nı tüm Alevi kardeşlerimiz nezdinde can-ı gönülden kutlarken, bu anlamlı bayramın ülkemize ve bütün insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü sevgi ve saygı emarelerine vesile olmasını diliyor, tüm halkımıza en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

“Gadir-i Hum Bayramı’nın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız”

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Yöremiz medeniyetlerin beşiği olup bu farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Bugün de bu zenginliklerimizden birisi olan ve Alevi vatandaşlarımız tarafından kutlanan Gadir Hum Bayramı’nın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Hatay’da yıllardır var olan karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik iklimi, günümüz dünyasında sevgi, saygı, dostluk esasına dayanarak birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşanabileceğinin en canlı kanıtı olmuştur. Bilinmelidir ki; insanlığın huzur ve barış ikliminin temeli olan sevgi ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği ilimizde kardeşlik, her daim varlığını koruyacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm hemşehrilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması ve daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda el birliğiyle gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramı’nı kutlar, sevdikleri ile beraber sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara erişmelerini dilerim.”

“Gadir-i Hum tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirsin”

Arsuz Belediye Başkanı Asaf  Güven, ”Gadir-i Hum demek Ehlibeyt demek, Ehlibeyt demek hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm insanlığı bir bütün olarak sevgi, hoşgörü, kardeşlik duyguları ile kucaklayabilmek demektir. Gadir-i Hum Bayramının da bu güzel coğrafya başta olmak üzere, bütün insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum. Ğiyd ımbarek ğaleykin le kil seni bil heyr inşallah.”

“Bugün, ehlibeyte bağlılıklarını sürdürenlerin kutsal günüdür”

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, “Her yıl Zilhicce ayının 18’inci günü Gadir-i Hum Bayramı olarak kutlanır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) Veda Haccı dönüşün de Hz. Ali’yi halife ilan ettiği ve İslam dininin tamamlandığı gün olarak kabul ettiği Gadir-i Hum Bayramı, İslam tarihinde önemli bir olaydır. Ğadir Hum Bayramı, ehlibeytin yolundan gitmeye ant içenlerin zulme maruz kalma pahasına hak yolundan dönmeyerek, yüzyıllarca ehlibeyte bağlılıklarını sürdürenlerin kutsal günüdür. Kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularının, karşılıklı hoşgörü ve anlayışın en güzel örneklerinin yaşandığı bayramdır. Bu vesileyle, Ğadir Hum Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, adanan adakların, edilen duaların kabul edilmesini diliyor, ilçemizdeki saygı, sevgi ve kardeşliğin tüm dünyaya örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. “

Bir cevap yazın