Lütfü Savaş demek ‘Hoşgörü’ demek!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Alevi vatandaşların en önemli ve en büyük bayramlarından biri olan Gadir Hum Bayramı’nı halkla iç içe kutladı. Bayramın vermiş olduğu maneviyatını hazzını Hataylılarla birlikte doyasıya yaşayan Başkan Savaş, bayrama özel olarak pişirilen hırise kazanlarının başına geçerek, vatandaşların bayram dualarına da ortak oldu.

Bayramın birleştirici ve kaynaştırıcı gücünün en üst noktada hissedildiği bu özel bayramda, çeşitli mahalleleri ziyaret ederek halkla buluşan Başkan Savaş’a CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel de eşlik etti.

Harbiye’de kanaat önderi Nasreddin Eskiocak ve ailesini ziyaret ettikten sonra Gadir-i Hum Bayramı için hazırlık yapan Şaban Dablan ve ailesine konuk olan Başkan Savaş, birlik ve beraberliğin pekişmesine, kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olan bu güzel bayramı en içten duygularla kutladı.

Gadir-i Hum Bayramı’nın ülkemize ve tüm dünyaya sevgi, barış ve huzur getirmesini dileyen Başkan Savaş, ”Farklı kültür ve inanışlara sahip vatandaşlarımızın hoşgörüyle yaşadığı şehrimizde bu özel günü bir arada kutlamanın mutluluğu içerisindeyim. Sevgi paydasında buluşulan bu özel bayramda şehrimizden yükselen barış ve kardeşlik duyguları tüm dünyayı sarsın. Dayanışmanın ön plana çıktığı, hoşgörü ikliminin hâkim olduğu Gadir Hum Bayramı kutlu olsun. Alevi kardeşlerimin Gadir Hum Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, bu anlamlı bayramın ülkemize ve tüm dünyaya sevgi, barış ve huzur getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın