Emniyet kemeri tatil kazandırdı

Hatay İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdikleri uygulamada emniyet kemeri taktığı belirlenen 3 araç sürücüsü ve ailelerini bir   günlük tatille ödüllendirdi.

“Kemerin Ses Getirsin” kampanyası kapsamında, Antakya-İskenderun karayolu Ovakent Mahallesi mevkisinde yapılan uygulamada, araçlarında sürücü ile yolcuların tamamının kemer kullandığı belirlenen ilk 3 aile, Arsuz’da jandarmaya ait sosyal tesiste 1 gün tatil yapma hakkı kazandı.

Emniyet kemeri kullanmayan sürücülere de uyarılarda bulunan jandarma ekipleri, trafik kurallarının yazılı olduğu broşürlerle çeşitli hediyelerin içerisinde bulunduğu çantalardan dağıttı.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Jandarma Kıdemli Başçavuş Ramazan Üstüner, vatandaşların sağlıklı ve güvenli seyahatleri için tüm uygulama noktalarında denetimlerini sürdürdüklerini söyledi.

“Kemerin Ses Getirsin” kampanyasına dikkati çekmek için farklı bir yol izlediklerini anlatan Üstüner, “Kampanya dahilinde değişik bir yöntemle, Hatay İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü olarak, emniyet kemeri takan 3 ailemize Arsuz’daki jandarmaya ait tesislerimizde 1 günlük tatil hediye ettik. Gerçekten uygulama noktalarında vatandaşlarımızın emniyet kemerini özellikle ön koltukta oturanların taktıklarını, arka koltuktakilerin de yüzde 70 oranında emniyet kemeri taktığını gördük. Kampanyamız vatandaşlarımızın üzerinde çok etkili oldu” dedi.

Bayram süresince uygulama noktalarında 1500 sürücünün denetlendiğini kaydeden Üstüner, 50 vatandaşa trafik kurallarını ihlalden cezai işlem uygulandığını, 5 aracın da trafikten men edildiğini ifade etti.

Bir cevap yazın