Vatan bekçileri kışlada bayramlaştı

Yayladağı’nın Suriye sınırındaki bin 750 rakımlı tepede vatani görevini yapan askerler, Kurban Bayramı’nı komutanlarıyla birlikte kutladı.

Suriye’nin Lazkiye kentine yaklaşık 500 metre uzaklıkta Keltepe mevkisindeki 208 numaralı Taşınabilir Hava Radar Kıta Komutanlığı Şehit Hava Piyade Üstçavuş Furkan Yavaş Kışlası’nda gözleri sorumluluk bölgesinde, kulakları komutanda olan askerler, bayramda sevdiklerinden uzak olmanın burukluğu ile vatanını korumanın gururunu bir arada yaşadı.

Kıta Komutanı Hava Savunma Yüzbaşı Mustafa İlker Araplı, içtima alanında askerleri selamladıktan sonra silah arkadaşlarının tek tek bayramlarını kutladı. Şeker ve kolonya ikramının ardından askerlere hitaben konuşan Yüzbaşı Araplı, tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutladı.

Araplı, şartlar ne olursa olsun önemli ve kritik görevi icra etmenin haklı gururu ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Onların bir ailesi de biziz. Ailelere böyle vatansever evlatlar yetiştirdiği için sonsuz şükranlarımı sunar, Kurban Bayramlarını kutlarım” dedi.

Hava Piyade Kıdemli Başçavuş Turan Bozyılan da başta Türkiye’nin ve tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutlarken,vatan bekçilerinin 7 gün 24 saat Türkiye’nin hududunda “hudut kartalları” olarak görev yaptıklarını söyledi.

Bir cevap yazın