Neden olmasın?

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgelerinden birisinin, önemli tarım ve hayvancılık potansiyeli olan Arsuz’da kurulması için Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne çağrı yaptı.

Bitkisel ve hayvansal üretimin teşvik edilmesi amacıyla kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerinin tarım-sanayi entegrasyonu, pazarlama koşulları ve tarımsal ihracat potansiyelini artırması açısından önemli olduğunu ifade eden Şahin, tarım ve hayvancılık anlamında  da Arsuz’da önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çekti.

Arsuz’da turizm kadar tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi yönünde de adımlar atılması gerektiğini söyleyen Şahin, “Arsuz’un potansiyelinin ortaya konulması ve arttırılması açısından Adana Karataş örneğinde olduğu gibi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı gibi, çiftçilerimizin toprağını terk ederek çiftçiliği bırakmasının da önüne geçecektir. Arsuz’un tarımsal potansiyelini ekonomik değere dönüştürecek ve verimliliği artıracak bu adım bir an önce atılmalıdır. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması yönünde Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ediyorum’’ açıklamasını yaptı.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi de veren Şahin, Hatay ve ilçelerinde kurulması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olup olmadığını ve Arsuz bölgesinde Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünde bir çalışma olup olmadığını da irdeledi.

Bir cevap yazın