Milletvekilinin bugünkü gündemi; İskenderun

Meclis tatilini Hatay’da değerlendiren MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ilin sorunlarını tespit etmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında bu kez İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret etti. Hem il genelinde tespit ettiği sorunları paylaşan, hem de İskenderun’un sorunlarını gazetecilerden dinleyen Kaşıkçı, halka yararlı projelerle anılmak istediğine vurgu yaptı.

Zaman zaman Hatay Milletvekilleri ile biraraya gelerek sorunların çözümü konusunda ortak akıl oluşturduklarını da anlatan Milletvekili Kaşıkçı, Erzin-İskenderun otobanın ücretsiz olmasının an meselesi olduğuna vurgu yaparken, İskenderun OSB ile ilgili yer sıkıntısı ve hızlı tren projesinin Antakya’ya ulaşması gibi önemli başlıkların da gündeminde olduğunu ifade etti.

MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan  Bozkurt, belediye meclis üyeleri ve kadın kolları yönetiminin de eşlik ettiği Kaşıkçı, mevcut sorunları ilk ağızdan dinlediğini belirterek, “Geçen hafta Erzin’deydik ve STK’lardan, vatandaşlardan kendi sıkıntılarını dinledik. TBMM açıldığında ‘halkımızın şu sorunları var ‘ diyebilmemiz için, hepsine vakıf olabilmeliyiz. Bu çerçevede İskenderun’daki STK’ları da ziyaret ediyoruz. İskenderun’la ilgili temel sorunlar arasında sanayi sitesinin kente biraz uzak yere taşınması konusu bulunuyor. Mümkünse, yenisinin bir hazine arazisine yapılması talep ediliyor. Özel arazinin bedeli çok yüksek. Tüm siyasi partiler bu konuya aynı gözle bakıyor ve çözüm için çalışıyoruz. Bunun dışında tüm milletvekilleri, Erzin-İskenderun arasındaki otobanın ücretsiz olmasını, çeşitli bağlantı yollarıyla da desteklenmesi gerektiğine inanıyouz ve bu konuyu defalarca meclis gündemine taşıdık. Bunun çözüme kavuşması an meselesi. Biz Hatay’daki herhangi bir sorunun çözümü için 10 milletvekili bir araya geliyoruz. Örneğin geçen günlerde çiftçinin elektrik problemi için bir araya geldik. Ortak bir metin hazırlayarak Enerji-Sa yetkililerine ilettik” dedi.

Hatay Milletvekilleri olarak geçtiğimiz günlerde Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında da bir toplantı yaptıklarını belirten Kaşıkçı, “Bu toplantıda dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olan Antakya’daki Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılması projesini görüştük. Bu projenin gerçekleşmesi için HBB Başkanı Lütfü Savaş’a Akparti ve MHP Milletvekilleri olarak kredi konusunda destek olacağımızı söyledik. Bu büyük projenin benzerini İskenderun’da da yapmamız gerektiğini söyledim. Hatay her dönem iktidara destek vermesine rağmen yatırım konusunda problem yaşamıştır.  Anguslar konusunda sorun büyük ölçüde çözüldü. Hızlı tren projesinin ise Toprakkale’den Antakya’ya ulaşmasını istiyoruz. Bizler, halkımıza yararlı olan büyük projelerle anılmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın