Eurodesk’in yeni temas noktası; Arsuz

Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan Eurodesk temas noktası başvurusu Dışişleri Bakanlığı tarafından kabul edildi. 35 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, Türk Ulusal Ajansı bünyesinde  2008 yılından bu yana Türkiye’de 144 Eurodesk noktası ile çalışmalarını sürdürürken, yeni temas noktası Arsuz ile ağını daha da genişletecek.

Eurodesk’in temas noktası olarak yerelde Avrupa Birliği fırsatlarını gençlere sunacak olmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “Yaptığımız projelerde geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi de unutmuyoruz. Gençlerimiz için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerimizin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağı olan Eurodesk’in temas noktası olmamız, ilçemizde yaşayan gençlerimiz için önemli olanaklar sunacaktır. Yerelde Avrupa Birliği fırsatlarını gençlerimize sunacak olmak bizim için mutluluk verici. Kaymakamlığımıza bağlı Proje Ofisimiz aracılığı ile kurumumuzun Avrupa Birliği fonlarından yararlanması konusunda çalışmalarımız aralıksız sürmektedir” dedi.

Eurodesk Temas Noktası Başlangıç Eğitimi’ne katılan Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörü Nilgün Savaş da, gençleri doğru yönlendirecek çalışmaların altyapısını oluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Eurodesk temas noktası olma; Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle); soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri; fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması; eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri; konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi; Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması gibi olanaklar sunmaktadır. Ankara’da katıldığımız Eurodesk Temas Noktası Başlangıç Eğitimi’nde edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Arsuz’daki gençlerimizi de doğru bir şekilde yönlendirmeye çalışacağız ” dedi.

Bir cevap yazın