Farklı sektörlerin ‘Şampiyon’ları İskenderun’da buluştu

Kahramanmaraş Temsan Makine Mümessillik A.Ş. Genel Müdürü Cem Erdoğrul, İTSO yönetimi ile birlikte Şampiyon Filtre’yi ziyaret etti. İTSO yönetiminin, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 4. Odak toplantı sonrası bölgede faaliyet gösteren Temsan Makine Mümessillik A.Ş.’de yaptığı incelemenin ardından konuk ettiği Genel Müdür Cem Erdoğrul’un İskenderun’daki ziyaretlerinin ilk durağı Şampiyon Filtre oldu.

İtso Başkanı Levent Yılmaz ve yönetim kurulu ile birlikte Şampiyon Filtre Genel Müdürü Selma Yılmaz’a konuk olan Kahramanmaraş Temsan Makine Mümessillik A.Ş. Genel Müdürü Cem Erdoğrul, fabrikayı ‘Filtre üretiminin kalbi’ olarak değerlendirdi.

Ticari ilişkileri güçlendirecek ziyaret

Bölgede filtre sektörünün önde gelen firmalarından olan Şampiyon Filtre’yi ziyaret eden Temsan Makine Mümessillik A.Ş. Genel Müdürü Cem Erdoğrul, iki il arasındaki ticari ilişkilerin artacağına inandığını belirtirken, “Temsan Makine olarak makine otomasyon-yazılım ve tamamlayıcı ürünler olmak üzere üç ana başlıkta üretim gerçekleştiriyoruz. Tekstil, klima dokuma tesis ve telef toplama ürünlerimiz, makine ana başlığı altındaki imalat kalemlerimizi oluşturuyor. İskenderun Körfezi, Sanayisi, limanı ve ekonomisi ile önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ın bölgeye yakın olması ile ticari ilişkilerin güçlendirileceğine inanıyorum. İTSO’nun projeleri arasında yer alan Kaynak Teknolojileri ve Mükemmeliyet Merkezinin ve Gümrük Laboratuvarının faaliyete geçmesi ile bölgede ekonomik canlılığın artacağına inanıyorum. Filtre sektörü de bölgede önemli bir yere sahip. Bu günkü ziyaretimizde Filtre üretiminin kalbinde yer alıyoruz ve Şampiyon Filtre yönetimini tebrik ediyorum” dedi.

“Filtre sektöründe lideriz”

Bölge ekonomisi ile ilgili bilgiler veren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, “İskenderun Körfezi, sanayi ve liman şehri olarak ülkemiz ve bölgemiz ekonomisinde önemli bir yere sahip. Türkiye’nin ilk Filtre fabrikaları da İskenderun’da kuruldu ve dolayısıyla bölgemiz filtre sektöründe ilk sıralarda yer almaktadır. Yurt içi ve yurt dışı ihracata dayalı filtre üreticilerimiz, ekonomiye ve istihdama önemli katkılar sağlamaktadır. İTSO yönetim kurulu üyemiz ve aynı zamanda Şampiyon Filtre Genel müdürü Selma Yılmaz’a da bugünkü ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, sizleri de şehrimizde ağırlamaktan dolayı onur duyduk. Temennimiz, Kahramanmaraş ile İskenderun arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesidir” dedi.

 “Filtre, bölgenin lokomotif sektörü”

Şampiyon Filtre Genel Müdürü aynı zamanda İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selma Yılmaz da İskenderun’un filtre sektöründe önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak, “İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde ihracata yönelik de üretim yapmaktayız. Bölgemizin lokomotif sektörlerinden biri olan filtre sektöründe gerek yurt içi gerekse yurt dışına filtre üretimlerini tesislerimizde yapmaktayız. Bölgemizde üretim ve istihdama katkı sağlamak ve bu kulvarda her zaman kendimizi geliştirerek, filtre sektöründe öncü kuruluşlar arasında yer almak için çalışıyoruz” dedi.

Teknik geziye eşlik eden İskenderun Teknik Üniversitesi Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci de, kurulacak olan Kaynak Teknolojileri ve Mükemmeliyet Merkezi’nin bölge ekonomisine sağlayacağı katkıları anlatırken, burada yetişen sertifikalı teknik elemanların komşu illerdeki sektörlerde de görev yapabileceğine dikkat çekti.

Selma Yılmaz ve Şampiyon Filtre Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları Müdürü Nurettin Yılmaz, daha sonra konuklarına fabrikayı gezdirerek, filtrenin yapım ve üretim aşamaları hakkında teknik bilgiler verdi.

İTSO’nun daveti ile İskenderun’a gelen Kahramanmaraş Temsan Makine Mümessillik A.Ş. Genel Müdürü Cem Erdoğrul, ziyaret kapsamında daha sonra Limak Port’u da ziyaret ederek, Liman faaliyetleri hakkında yetkili birimlerden bilgiler aldı.

Bir cevap yazın