Dudak uçuklatan bir servet göz göre göre çürüyor

Reyhanlı’da yediemin otoparkında bulunan binlerce araç sahipleri tarafından alınmayınca çürümeye terk edildi. Sadece bir depoda 3 bine yakın motosiklet ve aralarında ‘change’ edilmiş olanların da bulunduğu 300 lüks araç bulunurken, araçların toplam piyasa değeri dudak uçuklatıyor.

Yaklaşık 6 milyon lira değerinde heba olmaya yüz tutmuş servetin yattığı otoparkta, tescilsiz olmakla birlikte, çalıntı ve haciz gibi çeşitli nedenlerle el konulan motorsikletler ve otomobillerin yanısıra 11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı’da düzenlenen terör saldırısında ağır hasar gören araçlar da bulunuyor.

Otopark işletmecisi Mustafa Çalışkan, ekiplerin denetimlerinde yakaladıkları 3 bine yakın motosiklet ile değeri 100- 150 bin lirayı bulunan lüks otomobillerin de bulunduğu 300 aracın 6 yıldan bu yana otoparkta bekletildiğini ifade ederek, yaşadıkları mağduriyete dikkat çekti.

Hacizli, çalıntı ya da şase ve motor numarasının değişik yöntemlerle değiştirilerek change edilen araçlar dışında, otoparkta Avrupa plakalı araçların da yer aldığını belirten Çalışkan, bu araçların sahiplerine ulaştıklarını, ancak Türkiye’ye gelip almaları masraflı olduğu için çürümeye terk etmeyi tercih ettiklerini ifade etti.

Piyasa değeri yaklaşık 6 milyon olan ve çürümeye terkedilen araçlar için çözüm bulunmasını talep eden Çalışkan,  “Ciddi anlamda mağdur olduk, araçlar sığmadığı için ikinci bir otopark kiraladık. Devletimizden, bu araçların tasfiye edilmesini ve tekrar ekonomiye kazandırılmasını istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın