İskenderun üzerine ‘Sansürsüz’ sohbet

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,  Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte 24 Temmuz Basın’da Sansürün Kaldırılışı’nın 111’nci Yıldönümü nedeniyle ilçede faaliyette bulunan yazılı ve görsel basın temsilcileri ile kahvaltıda buluştu. İskenderun 2 Nolu Sosyal Tesisi’nde düzenlenen toplantıda Kaymakam Yönden ve Başkan Tosyalı İskederun’da yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşırken, basın mensuplarının gözünden de İskenderun’u dinledi.

“Hizmetlerimizin paydaşlarısınız”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, her platformda zor koşullar altında çalışan basın mensuplarının bayramını kutlayarak, “Basınımız; Gücümüze güç, etkimize etki katarken, hizmetlerimize de paydaş olmaktadır. Hepiniz iyi ki varsınız” dedi.

Basına önemli görevler düşüyor”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, basın mensuplarının toplumu bilgilendirme adına büyük bir görevi ifade etiğini belirterek, “Basınımız kentimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağladığı gibi, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına da önemli katkılar sunmaktadır. Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlamaktadır. Bu vesile ile Basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum ” dedi.

“Battı-çıktıda revizyon”

Görev geldikleri ilk günden bugüne kadar acil sorunları öncelik alarak birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Tosyalı, “Sık sık vatandaşlarımızla, basın mensuplarımızla, sivil toplum kuruluşlarımıza görüşüyor, sorunları ortak akıl çerçevesinde çözüyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri de trafik sorunu… Bu sorunu çözmek için Hatay Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Battı-Çıktı ile ilgili yeni düzenlemeler yapılacak. Bu konu da bazı giriş –çıkış noktaları yapılması planlanıyor. Tayfur Sökmen Caddesi’nden Battı Çıktıya bir bağlantı yapılacak. Dolmuşlar alt geçitten geçip, Şehitpamir’e girecek. Servis yolu ve kavşaklar rahatlayacak. Ayrıca İskenderun Belediyesi-HBB işbirliği ile 11 kilometrelik bisiklet yolu için start verildi. Projenin kaynağı hibe yoluyla temin edilecek. Bir başka önemsediğim konuda İskenderun’un nüfusu. Kaç yıldır 250 Bini geçemedik. Yaklaşık 248 Bin nüfusumuz var. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İlçemizde görev yapan kamu görevlilerine, üniversiteli gençlerimize ve ilçe dışında nüfuzu kayıtlı olan hemşerilerimize sesleniyorum; lütfen nüfus kaydınızı İskenderun’a yaptırın. Bu devletten iller Bankası’ndan ek gelir demek. Daha fazla hizmet demektir. İskenderun’da önemli projeleri hayata geçireceğiz. Kısa, orta ve uzun vadede yapacağımız, İskenderun’a değer katacak çok projemiz var” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.  İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, selfi akımını basın mensuplarıyla da sürdürmeyi ihmal etmedi.

Bir cevap yazın