MHP İskenderun’da zirve buluşması

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde konferans vermek üzere ilçeye gelen MHP Genel Başkan Danışmanı Prf. Dr. Ruhi Ersoy, MHP İskenderun İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, partililerle biraraya geldi.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İSTE’de ‘Direnişten Dirilişe: Milletin İradesinin Devletin İradesine Dönüşme Süreci’ ile ilgili önemli bir seminerde 15 Temmuz sürecine dair yaşananları yorumlayacak olan Ersoy’u ilçe teşkilatında Başkan Turan Bozkurt, Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya ve partililer kapıda karşıladı.

Partililer adına Genel Başkan Danışmanı Ruhi Ersoy’a ‘İlçemize Hoşgeldiniz’ diyen İlçe Başkanı Turan Bozkurt, “MHP Genel Başkan Danışmanımız Ruhi Bey’in ilçe teşkilatımızı ziyaretinden büyük onur ve gurur duyduk. Kendisine nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyor, bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İSTE’de vereceği konferansta başarılar diliyoruz. Çok verimli ve anlamlı bir konferansa imza atacağınıza yürekten inanıyoruz” dedi.

“15 Temmuz ihanetinin seneyi devriyesi yaklaşıyor”

İskenderunlulara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını ileterek sözlerine başlayan Prf. Dr. Ruhi Ersoy, “Bizim için temel prensip; Akademik bir vazife ile de bir yere gelsek hepimizin büyük ailesi olan Milliyetçi Ülkücü Hareketin, MHP’nin bulunduğu yerdeki teşkilatlarıyla temas etmek ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in selamlarını iletmek olduğunu söylemek isterim. Malumunuz; 15 Temmuz ihanetinin seneyi devriyesi yaklaşıyor. O hafta etkinlikleri kapsamında bugün İSTE’de bir konferansımız olacak. O sürece nasıl gelindi? Ondan sonraki devlet millet bütünleşmesi nasıl oldu? Tüm bu konuşmaların ardından mevcut durumda bundan sonraki yol haritamıza dair de bir takım yorumlar yapmaya çalışacağım. Şunu unutmamak lazım ki; İnsanoğlu yaşadığı felaketleri unutmamalı. O sürece nasıl gelindi ve daha sonra bu felaketler nasıl ötelendi? Bunun hem devletimiz hem de milletimiz tarafından unutulmaması gerekiyor. 15 Temmuz sonrasında devletin aldığı tedbirleri birtakım insanlar farklı düşünse de, bununla ilgili farklı sıkıntılar yaşansa da daha büyük bir felaketin, devletimizin yok olma felaketinin önüne geçildiği unutulmamalıdır. Bu sebeple, her gittiğim yerde, Milliyetçi Ülkücü Hareketin azmi, kararlılığı ve samimiyetini Türk Milleti’nin milli mayası olarak görmekten ayrıca gurur duyuyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın