Hatay’a Amerikalı forvet

Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Hatay Büyükşehir Belediyespor, Amerikalı Haley Peters’i kadrosuna dahil ederken, geçtiğimiz sezon karakteri, hırsı ve azmi ile basketbol kamuoyunun takdirini kazanan Merve Aydın ile yollarını ayırdı.

WNBA takımlarından Atlanta Hawks forması giyen, geçtiğimiz sezonu Flammes Carolo’da 14.7 sayı, 6.3 ribaund ve 3.7 asist ortalaması ile tamamlayan Amerikalı forvet Peters ile bir yıllık sözleşme imzalayan Hatay Büyükşehir Belediyespor’un Basketbol Şube Sorumlusu Serhat Bayraktar, yeni transfer Peters’e övgü yağdırdı.

Merve Aydın, yeni sezon için Fransa ekiplerinden Nantes Reze ile anlaştı.

26 yaşındaki 1.91’lik uzun forvet Haley Peters’in geçen yıl Euroleague’de sayı krallığında ikinci sırada yer aldığını hatırlatan Bayraktar, “Peters, geçen yıl Euroleague’de bizimle aynı grupta yer alan Fransız Corolla Baskette oynadı. Bize karşı ilk maç 15, ikinci maç 25 sayı attı. Uzak şut yüzdesi yüksek ve istikrarlı. Aynı zamanda 3 numara pozisyonunda oynamasına rağmen takıma iyi bir ribaund katkısı sağlıyor. Şu an WNBA takımlarından Atlanta Hawks’ta ter döküyor. Eylül ortasından itibaren takımımıza katılacak” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın