Demir – çeliğe hükmeden üç şehrin işbirliği zirvesi

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE),demir-çelik sektöründe işbirliğini geliştirmek amacıyla Karabük Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) heyetini ağırladı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından düzenlenen İskenderun Demir-Çelik Sektörü Teknik Ziyareti Programı’nın ilk durağı kapsamında İSTE’yi ziyaret eden Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Karabük Valisi Fuat Gürel ile birlikte Karabük ve Zonguldak’tan gelen kamu, üniversite ve sanayi temsilcileri, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli’yi ziyaret etti.

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve İSTE Bilim ve Teknoloji Merkezi Müdürü Prof. Dr. M. Eyyuphan Yakıncı’nın yapılan çalışmalar hakkında heyete brifing verdiği toplantıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı da katıldı.

2 günlük teknik çalışma ve işbirliği ziyaretinin son derece önemli olduğunu vurgulayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “İskenderun, demir-çelik sektöründe Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biridir. Dünya ile rekabet edebilmek için katma değerli ürünler üretmenin şart olduğunu biliyoruz. Bunun için de nitelikli işbirliği ve Ar-Ge çalışmaları yapılması gereklidir. İSTE, bu bilinçle demir-çelik sektöründe tüm paydaşlar ile işbirliği ve Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır. Bu ziyaret kapsamında yapılacak yeni işbirliklerinin; İSTE, İskenderun, Hatay ve Ülkemiz için çok yeni fırsatlar oluşturacağına inanıyorum. Devletimiz bu konuya büyük önem veriyor. Dünya ile rekabet edebilmek için bilim yapmamız, bilgi üretmemiz, bunu teknolojiye dönüştürmemiz gerekiyor. Biz, ‘demir ve çeliğe hükmedemeyen, dünyaya hükmedemez’ diyoruz. Bu nedenle, bu sektörde öne çıkan üç şehrin işbirliği, birbirlerini tamamlamaları, iş birliği yapmaları çok önemlidir. Birbirimizden iyi uygulamaları örnek almalıyız, birbirimize destek olmalıyız. İSTE olarak biz bu süreçlere her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz” dedi.


Gerek İSTE ve gerekse de İskenderun ve Hatay’daki demir-çelik sektöründeki güncel gelişmeler hakkında bilgiler alan heyet, ziyaretten son derece memnun ayrıldıklarını belirterek, Hatay KÜSİ heyetini de en kısa zamanda Karabük ve Zonguldak’ta görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Bir cevap yazın