Demir-çelikle kurulan dostluk köprüsü

Demir – çelik sektörü ile ilgili istişarede bulunmak üzere İskenderun’a gelen Karabük Kamu Üniversite Sanayi Çalışma Grubu(KÜSİ), Karabük Valisi Fuat Gürel ve Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Kaymakam İskender Yönden’in ardından Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret etti.

Kaymakamlık girişinde konuklarını karşılayan Kaymakam İskender Yönden, tarihi hükümet konağını gezdirmesinin akabinde makamında ağırladığı konuklarına, İskenderun’un tarihi, kültürel, endüstriyel, sanayi, ticaret, ekonomi ve turizm yönünden sahip olduğu zenginlikler hakkında bilgiler verdi.

“Demir – çelikte önemli bir üretim merkeziyiz”

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Değerli valilerimiz İskenderun ve il genelinde demir-çelik sektöründeki güncel gelişmeler hakkında bir dizi çalışma ziyaretinde bulunmak için kentimizdeler. Bizler de kıymetli Valilerimize ve beraberindeki heyete eşlik ettik. İskenderun, demir çelik üretimi konusunda Türkiye’de önemli bir üretim merkezidir” derken, konuklarına İskenderun ve belediyenin faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

“Kentler arası işbirliği önemli”

İskenderun’da olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden heyet ise, “İskenderun denizi, limanları ve sanayisi ile önemli bir potansiyele sahip. Karabük ve Zonguldak’ta da demir çelik üretimi konusunda önemli çalışmalar yapılmakta. Kentler arası işbirliği küreselleşen Dünya’da çok önemli. Sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı Kaymakamımız Sayın İskender Yönden ve belediye başkanımız sayın Fatih Tosyalı’ ya çok teşekkür ediyoruz ” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın