İskenderunlu uzman çavuşun şok ölümü!

Bunaltıcı sıcaklıkların yaşandığı, zaman zaman termometrelerin 58 dereceyi gösterdiği Şanlıurfa’da görevli İskenderunlu uzman çavuş Mehmet Dursun, güneş çarpması sonucu hayatını kaybetti. Güneş çarpması tanısı konulan 23 yaşındaki Dursun, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İddiaya göre askeriyede eforlu antrenman sırasında fenalaşan ve bayılan 23 yaşındaki Mehmet Dursun, önce komutanları tarafından revire kaldırıldı. Revirde bilincinin kapalı olduğu tespit edilen Dursun bu kez Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı ve hemen tedavi altına alındı. 

Acil servise bilinci kapalı bir şekilde yetiştirilen  Mehmet Dursun, güneş çarpması, genel durum bozukluğu ön tanılarıyla yoğun bakıma alındı ve hastanede tedavisine devam edildi. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kalbi ve solunumu duran Dursun, hayatını kaybetti ve şehit oldu.

Morga kaldırılan ve bekar olduğu belirtilen Mehmet Dursun ’un naaşının yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilmesi bekleniyor.

Güneş çarpması nedeniyle başka askerlerin de fenalaştığı ve farklı hastanelerde tedavi oldukları öğrenildi.

Bir cevap yazın