İŞKUR’dan üniversitelilere iş imkanı!

İŞKUR, üniversite öğrencilerini yakından ilgilendiren bir projeyi uygulamaya koydu. ‘Sosyal Çalışma Programı’ (SÇP) ismi verilen bu proje dahilinde, üniversite öğrencileri, yaz aylarında belirlenen yerlerde çalışabilecekler. Öğrenciler, çalıştıkları gün başına 67 TL ücret alacaklar ve bu dönemde sigortalı olarak kabul edilecekler. Oluşturulan proje ile öğrencilerin hem deneyim kazanması hem de yaz aylarını verimli geçirmeleri amaçlanıyor.
Bu projeye dahil olabilmek için, 18 yaşının tamamlanmış olması ve üniversitelerin ön lisans veya lisans bölümü öğrencisi olunması gerekiyor. Ayrıca açık öğretim üniversiteleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu programa katılamayacaklar. Bununla birlikte, yaz okulu, staj gibi yükümlülükleri olan öğrenciler de Sosyal Çalışma Programı’na katılamayacaklar.


Öğrenciler için oluşturulan bu programa katılmanın bazı sınırları bulunuyor. Buna göre, öğrenciler, bir haftada en çok 3 gün çalışabilecekler. Çalışma süresi ise günlük 7.5 saat ile sınırlı olacak. Bir yaz tatili döneminde 42 gün çalışma hakkı olan öğrenci, öğrencilik yaşamında toplam 90 gün çalışabilecek. Öğrenciler isterse, 5 gün ücretsiz izin de alabilecekler. Ayrıca çalıştıkları günler sigortalı olarak gösterilecek olan öğrencilerin bu süresi, emekliliklerine sayılacak. Öğrencilerin çalışmaları, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ve kredilerini etkilemeyecek. Yani sigortalı olarak çalıştıkları için, burs ve kredilerinde herhangi bir kesinti yapılmayacak.
Programa başvurular, İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvurular, bugünden itibaren olmak üzere, 28 Haziran Cuma gününe kadar yani 4 gün boyunca yapılabilecek. Başvuruların değerlendirilmesi 5 Temmuz tarihinde yapılırken, işe başlama 8 Temmuz günü, işin sona ermesi ise 30 Eylül tarihi olarak belirlendi.

Bir cevap yazın