Hatay’ın perilere taş çıkaran meleği Avrupa yolcusu

2019 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takım’ın 12 kişilik kadrosunda Hatay’ın Meleklerinden Cansu Köksal da yer aldı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Letonya ve Sırbistan’ın ev sahipliğinde 27 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek şampiyona için başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, 12 kişilik kadrosunu belirledi. Spor kamuoyunda “Perilere taş çıkaran güzel” olarak bilinen Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Sporcusu Cansu Köksal, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Hatay’ı temsil edecek olan tek sporcu olarak Hatay’ın gurur kaynağı oldu.

1994 doğumlu ve 1.87 boyundaki genç forvet oyuncu ve Milli sporcu Cansu Köksal, ceza atışlarındaki başarısı ve savunmaya verdiği katkı ile dikkat çeken bir isim.

C Grubu’nda İtalya, Slovenya ve Macaristan’la karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın 12 kişilik kadrosunda şu isimler yer aldı: Bahar Çağlar (Beşiktaş), Olcay Çakır Turgut (BOTAŞ), Pelin Derya Bilgiç (Çukurova Basketbol), Esra Ural Topuz, Tuğçe Canıtez, Tilbe Şenyürek, Ayşe Cora, Kiah Irene Stokes (Fenerbahçe), Işıl Alben, İnci Güçlü (Galatasaray), Cansu Köksal (Hatay Büyükşehir Belediyespor), Asena Yalçın (Mersin Büyükşehir Belediyespor).

Bir cevap yazın