Yaz aylarında formda kalmak için nelere dikkat etmeli?

1. AKTİF YAŞA!

Aktif yaşam sadece sezonluk spor salonu üyelikleri gibi geçici olmamalı! Hayat kaliteni arttırmak için her zaman ve her yerde günde en az 45 dakika orta tempolu doğa yürüyüşleri yapabilirsin! Bu hem kaslarına iyi gelecek hem de seratonin seviyene destek olacak!

Unutma; mutluluğun anahtarı aktif yaşamda saklı!

2. SÜT VE ÜRÜNLERİNİ YAĞSIZ TÜKET!

Süt ve ürünleri; hem tokluk hissini arttırması hem de içeriğindeki kalsiyum ile yağ yakımını hızlandırmasıyla ünlüdür! Bu keyifli alternatifleri istersen sen de sütlü kahve olarak; istersen yemeğinin yanında hazırlayacağın fit renkli ayran/cacık tarifleri ile tüketebilirsin!

Benim önerim günde en az günde 3 su bardağı süt veya yoğurt tüketmen olacak! Ancak yağsız olması şartıyla!:) Bedenine fazladan doymuş yağ almana hiç gerek yok her 1 su bardağı sütü yağsız tükettiğinde; 1 tatlı kaşığı yağ hakkı kadar kârdasın unutma!

3. SU İÇMEMEK İÇİN SUDAN SEBEP YOK!

Hücrelerinin yaşamak için suya ihtiyacı var! Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı günde 2-3 litre su tüketimidir! Su içmemek için sudan sebeplere hayatında yer verme! Cilt elastikiyetini günde 3 litre içtiğin suya boçlusun unutma!

4. 4 SAATTEN UZUN SÜRE AÇ KALMA!

Metabolizmayı hızlandırmanın en güzel yolu sık ve sağlıklı ara öğünlerden geçer! Bedeninin her yeni günü tamamlamak için enerjiye ihtiyacı var! Hergün 2-3 saat aralıklarla beslenerek bedeninde termik etki yaratıp metabolizmanı canlandırabilirsin!

Bu yaz için püf nokta; asla bedenini 4 saatten uzun süre aç bırakıp metabolizmanı yavaşlatma!

5. RENKLİ MEYVE İLE ANTİOKSİDAN ETKİ YARAT!

Sıcak havalarla içini ısıtırken en sevdiğin sulu ve renkli meyveler reyonlarda yerini aldı. Her gün ara öğünde bu canlı renkteki muhteşem taze meyvelerle hem ruhunu hem de bedenini keyifle besle! Ancak 100 gram taze meyve ile yaklaşık 60 kkal alırsın unutma!

6. 23:00-05:00 ARASI GIDA TÜKETME, UYU!

Düzensiz uyku saatleri fit bedenlerin en büyük kâbusudur unutma!

23:00-05:00 saat aralığında bedeninin dinlenmeye ve hormon salgılanmasına ihtiyacı var. Metabolizmanın dengeli olarak çalışmasını istiyorsan mutlaka 23:00- 05:00 arası uyumalısın!

7. POZİTİF DÜŞÜN, HAYATTAN BESLEN!

En güzel enerji kaynağı gülümsemek üstelik bu kaynak kalorisiz! 😀 Sende pozitif düşün, evrene olumlu enerjini saç ve seratonin hormon seviyeni yükselt! Unutma; diyet stresi ile başa çıkmanın en güzel yolu senin gülümsemende saklı!

Sevdiklerinde doya doya yaşadığın, gülümsediğin ve hayattan keyif alarak forma girdiğin günler dileğiyle…

Bir cevap yazın