Hatay Halkı onları çok sevecek

Hatay’ın eşsiz lezzetleriyle misafirlerini buluşturan Hatay Gastronomi Evi, bu kez sosyal sorumluluk projesiyle gönüllere dokunacak. Özel Erencan Özel Eğitim Okulu’nun sevgi dolu öğrencilerini Salı ve Perşembe günleri yarı zamanlı istihdam etmeye hazırlanan Hatay Gastronomi Evi, özel çocukların yaşamın içerisinde yer alması için ilk adımı attı.

“Özel çocuklarımızın hepsini çok seviyoruz”

Özel çocuklarla buluşarak projeye ilişkin bilgiler paylaşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, “Öğrenciler artık bizim de personelimiz. Haftada iki gün yarı zamanlı olarak arkadaşlarımıza yardımcı olacaklar. Bu ev Hatay’ın yemek kültürünü gelecek nesillere aktarmanın dışında Hatay’ın bütün değerlerine sahip çıkmak için de vatandaşlarımızın hizmetinde. Özel çocuklarımızın hepsini çok seviyoruz. Eminim ki onlar da bu proje içerisinde çok mutlu olacaklar. Karşılıklı bir dayanışma içerisinde bu süreci yaşayacağız” dedi.

“Güler yüzlere ihtiyacımız var”

Özel Erencan Özel Eğitim Okulu Sosyal Hizmet Uzmanı Suna Çerkezoğlu da, özel çocukların iş hayatına girmelerini çok önemsediğini belirterek, “17 yıldır özel çocuklarımızla çalışıyorum. En çok önemsediğim şey çocuklarımızın toplumsal yaşama katılmaları ve iş hayatına girmeleri. Çocuklarımızın en önemli özelliği sabırlı ve güler yüzlü olmaları. Bizim insanlarımızın da bu güler yüze ihtiyaçları var. Çocuklarımız zaten okulda bize yardım ediyorlar. Hatay halkı onları çok sevecek. Çünkü çok güler yüzlüler” şeklinde konuştu.

Çalışarak zamanlarını yeni insanlar tanıyarak geçirecek olan özel çocuklar, bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bir cevap yazın