Demir nakliyesi ile milyonluk vurgun!

Nakliyecilik bahanesiyle Payas’taki bir fabrikadan aldıkları 26 ton demiri, Konya Organize Sanayi Bölgesi yerine farklı bir adrese götürüp sattığı iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 2 kişi daha aranırken, şahısların Hatay dahil 7 ilde benzer şekilde 13 dolandırıcılık olayına karıştıkları öğrenildi.

Söz konusu illerden nakliyesini yapmak üzere bugüne kadar toplamda 1 milyon 230 bin lira değerindeki demir, bakır, köşebent, parke ve benzeri ürünleri alarak teslim edilmesi gereken yerlere teslim etmedikleri, bu ürünleri başka yerlere satarak yüksek miktarda kazanç sağladıkları tespit edilen 3 kişiden ikisinin baba oğul olduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, iş insanı Ş.K., Payas’taki fabrikada bulunan 150 bin lira değerindeki 26 ton demir köşebentin, Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınması için U.Ç. (28) ile anlaştı. Tırla alınan yüklerin istenilen yere ulaştırılmaması üzerine Ş.K. polise başvurdu.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yandol Büro Amirliği ekipleri, şahısların belirlenen adreslerine düzenlediği eş zamanlı operasyonda baba N.U.’yu gözaltına alırken, diğer 2 şahısı ise adreslerinde bulamadı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen
N.U, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu ile arkadaşının aranmasına devam ediliyor.

Bir cevap yazın