Tehlike saçan bina yıkıldı

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bekbele mahallesinde çevre kirliliğine yol açarak, tehlike arz eden metruk bir binanın yıkım işlemini gerçekleştirdi. Uyuşturucu meskeni haline gelen metruk bina, ekipler tarafından kontrollü bir şekilde yıkılırken,  İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Ortak akıl ile kentin tüm sorunlarını çözeceğiz” dedi.

İlçe sınırları içerisindeki bazı mahallelerde sahipleri tarafından terk edilmiş, içerisinde oturulmayan, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş pek çok bina olduğunu ifade eden Tosyalı, “Dolayısıyla, insanlarımızın yaşadığı bölgelerde yıkılma tehlikesi bulunduğu için, can ve mal güvenliği açısından ciddi tehlike arz ediyor. Boş oldukları için bazı kişiler tarafından kötü maksatlarla için kullanılabiliyor. İskenderun Belediyesi olarak bu tür binaları yıkıyoruz.                 Bu mahallelerde yaşayan aileler kendileri ve çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. Farklı mahallelerde bulunan bu metruk yapılara da belirlediğimiz program dâhilinde müdahale ediyoruz. Yapılan gerekli araştırmalar ve teknik incelemeler sonucunda tehlikesiz hale getiriyoruz” diye konuştu.

Başkan Tosyalı, daha sonra Cırtıman Şekere yolunda yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu.

Bir cevap yazın