Barajlarda yatırım hız kazandı!

Devlet Su İşleri(DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü, Tahtaköprü ve Reyhanlı Barajlarında devam eden çalışmaların son durumu hakkında açıklama yaptı.

Tahtaköprü Barajı’nın gövde dolgusunun 9 metre yükseltileceği belirtilen açıklamada, Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı’nda ise fiziki gerçekleşmenin %58’e ulaştığı ifade edildi.

DSİ’den yapılan açıklamaya göre;

Tahtaköprü Barajınıın yüzde 70’i tamamlandı

 “Tahtaköprü Barajı Yükseltilmesi işi kapsamında, Tahtaköprü Barajı’nın gövde dolgusu 9 metre yükseltilecek. Böylece mevcut durumda sulanan 119.000 dekar zirai araziye 346.140 dekar alan daha eklenecek olup toplamda 465.140 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Ayrıca yılda 20 000 000 KWS enerji üretilecek ve Karasu güzergahındaki Hassa ile Kırıkhan ilçeleri ve köyleri ile Hatay Havaalanı bölgesinin taşkından korunması sağlanacaktır. Devam eden çalışmalarla fiziki gerçekleşme %70’a ulaşmış olup su alma yapısına ait çelik cebri borular menba ve mansapta döşenerek, mansapta gömlek betonu yapılmıştır”

Reyhanlı Barajı’nda forekazık çalışmaları

“Reyhanlı Barajı’na yıllık 21 hektometreküp su temini sağlayacak ve aynı zamanda Reyhanlı Barajının Dolusavak yapısı olarak çalışacak olan Reyhanlı Barajı Afrin Çayı Davutlar Regülatörü ve Derivasyon Kanalı’nda fiziki gerçekleşme %58’e ulaştı. Projede bugün itibariyle iletim hattındaki kaplama betonu zemin hazırlıkları ve regülatörün temel forekazık imalatı devam etmektedir.

Bir cevap yazın