Müzik Engel Tanımaz!

“Engelsiz Üniversite” olma yolunda yapmış olduğu faaliyetlerle dikkat çeken İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin Engelsiz Çocuk Korosu konseri dinleyenleri büyüledi. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen  “Müzik Engel Tanımaz” konseri ile farkını bir kez daha ortaya koyan İSTE’deki konser duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu.

İmkân tanındığında ve eğitim fırsatı verildiğinde engelli bireylerin neler başarabileceğini ve ayrıca müziğin engelleri nasıl kaldırdığını göstermek ve bu konuda toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları, İSTE Engelsiz Çocuk Korosu, İnönü İlköğretim Okulu İşitme ve Görme Engelli Sınıfları, Otizmli ve Down Sendromlu çocuklar ve minikler, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Sanatçı Öğretim Üyesi Şehrinaz Önder’in koordinatörlüğünü yaptığı programda, İSTE’nin Otizmli Öğretim Görevlisi Buğra Çankır ve Görme Engelli Öğrencisi Süleyman Soner Hamurcu performanslarıyla izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

İzleyiciler İSTE Engelsiz Çocuk Korosu’nun seslendirdiği şarkılara tempo tutarken, engelli engelsiz tüm çocukların birlikte şarkı söyleyerek bütünleşmesi ve gözlerindeki parıltı salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Başta veliler olmak üzere tüm katılımcılar, böyle bir etkinliği düzenlendiği ve konu hakkındaki hassasiyeti için İSTE’ye teşekkürlerini dile getirdi

Bir cevap yazın