Bu kadar kelebek neyin habercisi?

Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Evrim Karaçetin, son günlerde Hatay’da da yoğun olarak karşılaşılan kahverengi kelebeklerin, göç yolculuğunda olduğunu ve Türkiye’nin hemen her yerinden geçtiğini ifade etti. Diken kelebeği rtp slot türünden binlerce kelebeğin ilk kez bu kadar yoğun görüldüğünü ve bunun nedeninin iklimsel olaylara bağlı olduğunu belirten Karaçetin, kelebeklerin baharın ve göç mevsiminin habercisi olduğunu ifade etti.

Kuzey yarım kürede her yıl Afrika’dan Avrupa’ya uzanan uzun bir göç yolcuğuna çıkan her bir kelebeğin 4 bin kilometreye yakın yol kat ettiğini ifade eden Karaçetin, “Bu sene ilk yoğun göç bilgisi Kıbrıs’tan geldi. Ardından Erzurum’dan İzmir’e Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gözlem verileri gelmeye devam etti. Türkiye’de diken kelebeklerinin göçü ile ilgili çok slot777 az şey biliyoruz. Ancak yapılan araştırmalar bu sene yoğun olarak gözlemlenen göçün iklimsel olaylarla bağlantılı olabileceğini gösteriyor” dedi.

Özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu yerlerde insanlar tarafından endişe ile karşılanan diken kelebeklerinin tamamen zararsız olduğuna dikkat çeken Evrim Karaçetin: “Diken kelebeklerinin ne tarımsal üretime ne de insanlara hiç bir zararı bulunmuyor. Bu slot88 yüzden kimse endişe etmesin. Aksine göç yolculuklarında bu kadar yoğun olarak nadir görülen diken kelebeklerinin göçleri gözlemlenmeli ve onların güzelliklerini fark etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın