‘Ben seni hiç tanımadan sevdim!’

Eğitim-İş’in büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 100. yıldönümü nedeniyle düzenlediği mektup yarışmasının birincilik ödülü İskenderun’a gelecek.

Yurdun dört bir yanından “Ulusal Bağımsızlığın 100. Yılında Gençliğin Ata’sına Özlemi” konulu yarışma için mektup yazan lise öğrencileri arasında birinci olan Tosçelik Fen Lisesi Öğrencisi, İskenderun’un tanınmış iş insanları Murat- Sonay Aykut çiftinin kızı Irmak Aykut, yazdığı mektupla ülkenin içerisindeki dönemde gençliğin nasıl da umut olduğunu gösterdi.

 “Ulusal bağımsızlığı, ümidi olan gençlere adayan eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesini ve 19 Mayıs ruhunu yaşatmak, ulus bilincini aşılamak ve gençlerin Atatürk’e olan sevgisini, özlemini dile getirmelerini sağlamak” amacıyla düzenlenen ve yoğun ilgi gören yarışmada Atasına özlemini dile getiren her biri ayrı bir değer taşıyan yüzlerce mektup içerisinden Türkiye birinciliğinin İskenderun’a gelmesi, Hatay için ayrı bir gurur kaynağı oldu.

Gazeteci-Yazar Işık Kansu, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni S. Nurhan Engiz, Eğitim-İş Genel Mali Sekreteri Hüseyin Kara ve Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay’ın ana komisyonunda incelenen mektuplarda; yazım biçimi, duygu, kompozisyonun özgünlüğü, güncellikle bütünleşme oranı gibi birçok unsur göz önüne bulunduruldu.

Dereceye giren öğrenciler, ödüllerini 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda bağımsızlık meşalesinin yakıldığı Samsun’da düzenlenen törenle alacak.

Irmak Aykut’un duygulandıran mektubundan işte bir bölüm:

“…Bir çocuk türküsü der ki; ‘Ben seni hiç tanımadan sevdim. Atam sana kavuşamadan özledim.’ Denizin üstünde köpüren, İstanbul’da cayır cayır yanan, İzmir’in dağlarında renk renk açan senken. Sen aklım sen kalbimken bile özlemin bucak bucak sarıyor her yanımı. Dudaklarımızda yanan türkü, gökyüzünün al yazması, özgürce içime çektiğim her nefes senken buram buram özlem kokuyor mektuplarım. Mazur gör beni belki sana layık değil cümlelerim. Öyle zor ki sana bendeki seni anlatmak.”

Bir cevap yazın