Türkiye’nin en uzun soluklu turnuvası start aldı

Hatay’ın Anavatana katılışı kutlamaları kapsamında, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Erhan Aksay Futbol Turnuvası” nın açılış maçı HBB Esentepe Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi.

Barış, kardeşlik ve hoşgörü çerçevesinde gerçekleşen açılış karşılaşmasına Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra, Defne Belediyesi Başkan Vekili Ece Altunay Önal, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB daire başkanları, eski futbolcular, rahmetli Erhan Aksay’ın eşi Meziyet Aksay ve çok sayıda Hataylı sporsever katılım gösterdi.

Esentepe Spor Tesisi’nde gerçekleşen ve Protokol üyelerinin yer aldığı açılış maçında konuşan HBB Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmada “ 35. Erhan Aksay Futbol Turnuvasının açılış maçına hoş geldiniz. Bu turnuva 35 yıllık geçmişi olan ve en çok katılımın sağlandığı en büyük organizasyondur. Antakya grubunda 46 takım, İskenderun grubunda 21 takım ve  2 yönetici ile toplamda 1809 sporcu ve spor adamı ile bu turnuvaya başlıyoruz. Turnuva boyunca yaklaşık 350 maç yapılacak. Fair- Play çerçevesinde güzel maçlar ve sonuçlar bekliyoruz. İnşallah dostluk çerçevesinde 23 Temmuz’a ulaşırız ve hak eden takım kazanır. Bizi burada onurlandıran Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a, her yıl olduğu gibi bu yılda açılış maçına katılan Meziyet Hanıma, şöhretler karmasına ve bizi burada yalnız bırakmayan seyircilerimize teşekkür ediyorum. Bütün takımlara başarılar diliyorum” dedi 

Hatay Valisi Doğan ise, tüm sporculara başarılar dileyerek, “Erhan Aksay Turnuvasına gerçekten çok emek verilmiş, uzun zaman geçmesine rağmen terkedilmemiş ve bugünde şöhretler karmasının açılış maçıyla başlayıp 23 Temmuz’a kadar da uzun soluklu bir şekilde devam edecek.  Karşılaşmaların centilmenlik içerisinde olacağına eminim, şehrimiz bunu fazlası ile hak ediyor. Her yıl düzenlenen bu turnuvaya katılan Meziyete Aksay’a teşekkür ediyor, merhum eşi Erhan Aksay’a Allah’tan rahmet diliyor ve turnuvanın başarı ile geçmesini temenni ediyorum” diyerek noktaladı.

Konuşmaların ardından Başkan Savaş, Meziyet Aksay’a ve Hatay Valisi Rahmi Doğan’a çiçek takdim etti.

Aksay’ın açılış vuruşu ile başlayan protokol müsabakasında kırmızı ve beyaz forma ile mücadele eden takımlar, fair-Play ruhu çerçevesinde herkesin beğeniyle izlediği bir performans ortaya koydu. Hatay Valisi Doğan’ın ve Başkan Savaş’ın 2’şer gol bulduğu dostluk maçında beyaz takım mücadeleyi 4-2 kazandı. Müsabakanın sonunda katılımcılara Hatay’ın yöresel tatlarından mercimekli aş ikramında bulunuldu.

Bir cevap yazın